Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken introduceert Heineken 0.0

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken introduceert Heineken 0.0

03 maart 2017 om 14:00

Heineken presenteert vandaag haar eerste alcoholvrije bier: Heineken 0.0.

Voor het eerst wijkt Heineken af van het bekende groen en stapt over op blauw, de kleur van de alcoholvrij categorie.

Alcoholvrije Heineken 0.0
Logo Heineken brouwerij
Heineken 0.0

Na ruim twee jaar brouwen en proeven zijn de meesterbrouwers tot de meest optimale smaak gekomen voor deze alcoholvrije variant. Heineken 0.0 is verfrissend met de karakteristieke fruitige tonen van de Heineken A-gist en een zacht moutige body.

De brouwer biedt hiermee consumenten de mogelijkheid om vaker te variëren in het moment waarop ze genieten van een Heineken; met of zonder alcohol. 

Primeur Heineken in Nederland

Heineken 0.0 verpakking

De lancering in Nederland is het startpunt voor de wereldwijde uitrol van Heineken 0.0. ''De wereld verandert; gezondheid, welzijn en balans worden steeds belangrijker in ons leven. Deze trends stimuleren de groei van de alcoholvrije markt'' zegt Pascal Gilet, Algemeen Directeur Heineken Nederland.

''We luisteren altijd goed naar de markt en willen met onze producten en innovaties voortdurend blijven inspelen op wat consumenten willen. Heineken 0.0 speelt uitstekend in op de toenemende vraag naar alcoholvrij en alcoholarm bier'' zo beweert de topman.

Pure bierbeleving

Heineken Meesterbrouwer Willem van Waesberghe met Heineken 0.0

“Na ruim twee jaar onderzoek en gebruik van nieuwe brouwtechnieken hebben we het optimale recept gecreëerd voor het eerste alcoholvrije bier onder ons moedermerk Heineken. Ook deze alcoholvrije variant heeft het verfrissende karakter, de fruitige tonen en een licht moutige body.

Dit zorgt voor een echte bierbeleving, maar dan zonder alcohol. Bijzonder aan Heineken 0.0 is dat het dubbel wordt gebrouwen met de beroemde Heineken A-gist en dat de alcohol aan het einde van het brouwproces wordt verwijderd om de beste smaak te krijgen,” legt Willem van Waesberghe, Meesterbrouwer Heineken uit.

Lees ook

Heineken niet groen maar blauw?

Heineken wil met het nieuwe Heineken 0.0 laten zien dat alcoholvrij bier niet alleen goed kan smaken, maar dat je er bovendien prima mee gezien kan worden.

De overstap naar blauw was even spannend voor Heineken. Groen zit in het DNA van Heineken en het is voor het eerst dat de brouwer afwijkt van het vertrouwde groen. Maar ze vinden het tegelijkertijd belangrijk om duidelijk het verschil te laten zien tussen alcoholhoudend en alcoholvrij bier. Daarom is ervoor gekozen om blauw te verwerken in de Heineken 0.0 verpakking.

Heineken 0.0 binnenkort verkrijgbaar

Heineken 0.0 is vanaf 7 maart beschikbaar in horeca en retail en is verkrijgbaar als sixpack 25cl fles voor een consumentenadviesprijs van €3,49 en een sixpack 33cl blik voor een consumentenadviesprijs van €4,29. 

Heineken 0.0