Heineken lanceert binnenkort Heineken 0.0

Heineken flesjes op plank

07 december 2016 om 14:30
Biermerken

Heineken komt voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf met een alcoholvrij bier onder eigen naam: Heineken 0.0.

Deze alcoholvrije Heineken is vanaf 6 maart 2017 te koop.

De Nederlandse supermarkten en horeca zijn de eerste plaatsen waar Heineken 0.0 verkrijgbaar zal zijn. Daarna volgt de rest van de wereld. Heineken topman Gilet geeft aan dat er ruim twee jaar gewerkt is aan Heineken 0.0. In die tijd heeft men gewerkt om de smaak exact hetzelfde te krijgen als het reguliere Heineken pils.

Heineken haakt in op alcoholvrije trend

Heineken 0.0 flesjeMet Heineken 0.0 wil Heineken volgens Gillet willen aanhaken op de groeiende populariteit van alcoholvrij en alcoholarm bier die al jaren gaande is. Vorig jaar nam de verkoop van deze biervarianten met 27 procent toe.

Gillet: ‘In Nederland ligt het marktaandeel nu op 4,5 procent, in een land als Spanje is dat al 18 procent.’ Heineken 0.0 moet het marktaandeel van alcoholvrij een flinke boost geven, is de verwachting. Dochtermerk Amstel heeft overigens al langer alcoholvrij bier. Onder dat merk zullen volgend jaar ook nieuwe varianten worden gelanceerd, laat Gillet weten.

Uit het Nationaal Bieronderzoek 2016 bleek dat meer dan de helft van de Nederlanders wel eens een acloholvrij biertje nuttigt. In 2011 was dit nog zo'n 28% van de Nederlanders

Ook 's werelds grootste brouwer AB InBev communiceerde dit jaar dat het steeds meer naar alcoholvrije / alcoholarme dranken toe wil. Tegen 2025 wil AB InBev dat minstens 20 procent van de biervolumes uit niet- of laagalcoholhoudende producten bestaat

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

kim b (gast) op 07-12-2016 om 20:34:58

word vast net zo'n succes als met de thesub hahaha

Reclame van Budweiser

Super Bowl 2011 - Wild West
Commercial van 'Wild West' tijdens de Super Bowl

Meer reclames van Budweiser

Laatste reacties