Heineken

Heineken neemt belang in grootste Chinese brouwer

Heineken heeft een belang van 40 procent genomen in de grootste bierbrouwer van China. Met de deal met China Resources Beer (CR Beer) is in totaal omgerekend bijna 1,7 miljard dollar gemoeid.

03 augustus 2018 om 10:59


Heineken deal

De Chinese brouwerij krijgt door de deal met Heineken ook een klein belang in het Nederlandse concern en toegang tot de brouwerijen van Heineken. China Resources Beer (CR Beer) is onder meer de producent van Snow, het grootste Chinese biermerk. CR Beer staat één plekje onder Heineken op de lijst met grootste brouwerijen wereldwijd.

Snow: Chinees bier

Concurrentie met andere producenten

De concurrentieslag met de mondiale bierreuzen, met name AB Inbev en Carlsberg, heeft de winsten in China onder druk gezet. Heineken verwacht door onder meer de kosten terug te dringen ook de winstgevendheid in China te kunnen verbeteren.

Heineken betaalt 24,4 miljard Hongkong dollar (2,7 miljard euro) voor het belang in CR Beer, dat op zijn beurt voor 464 miljoen euro aan aandelen in Heineken koopt. Dat komt neer op een belang van 0,9 procent.

Ook krijgt CR Beer de controle over drie Chinese brouwerijen van Heineken, ter waarde van omgerekend 263 miljoen euro.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria

Bavaria brengt ode aan erfgoed
Brouwerij Bavaria geeft men het brouwambacht al 300 jaar door. In deze nieuwe campagne zie je hoe het stokje wordt overdragen aan de 7e generatie.

Meer reclames van Bavaria

Laatste reacties