Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken neemt twee brouwerijen over in Afrika

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken neemt twee brouwerijen over in Afrika

16 november 2021 om 10:18

Heineken heeft twee brouwerijen in het zuiden van Afrika overgenomen. De brouwerijen Distell (Zuid-Afrika) en Namibia Breweries (Namibië) komen in handen van de Nederlandse brouwer.

Heineken in Afrika
Heineken logo
Heineken Brouwerij

Heineken in Afrika

Met de overnames wil Heineken de concurrentie met bedrijven als AB InBev en Diageo beter aan kunnen gaan. De Nederlandse brouwer verwacht dat de overnames in Afrika flink zullen bijdragen aan een stijging van de omzet en het terugdringen van de kosten. De deals zullen naar verwachting in de loop van 2022 worden afgerond, mits de autoriteiten de overnames goedkeuren.

Lees ook

Distell en Namibia Breweries

Distell is naar eigen zeggen de grootste producent van wijn, ciders en sterkere alcoholische dranken in Afrika. Het bedrijf is onder andere bekend van de likeur Amarula en Savanna Cider, die ook in Nederlandse winkels worden verkocht. Van Namibia Breweries had Heineken al een belang van 49,99 procent. De Nederlandse brouwer koopt nu de overige aandelen erbij. 

Heineken is al aanwezig in Zuid-Afrika, de grootste biermarkt van het continent. Na de overnames blijft Heineken de nummer twee van het land.