Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken verkoopt meer bier in 1e helft 2012

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken verkoopt meer bier in 1e helft 2012

22 augustus 2012 om 11:37

De omzet van de Heineken bierbrouweij is in het eerste halfjaar van 2012 met 5 procent gegroeid.

Het Nederlandse Heineken boekte in het eerste halfjaar van 2012 een nettowinst van 705 miljoen euro. Beurs analisten hadden op iets meer winst geregekend, 737 miljoen euro. Voor heel 2012 verwacht Heineken dat de winst in grote lijnen gelijk zal blijven aan 2011.

Hogere omzet

De omzet over de eerste zes maanden kwam uit op 8,78 miljard euro. Dat is wel licht lager dan analisten hadden verwacht. Het totale volume bedroeg 96,9 miljoen hectoliter, iets hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook

Europa

In Europa werd door de economische malaise en het slechte weer minder bier verkocht. Topman Jean-François van Boxmeer wilde in een toelichting niet te veel nadruk leggen op de economische situatie in Europa. Volgens de topman heeft de economie 'een kleine maar constante' invloed op de verkopen, terwijl het weer 'grote uitslagen' kan veroorzaken, vooral in Noord-Europa. Van Boxmeer zei ook dat in West-Europa de volumes licht onder druk stonden, maar dat klanten nog wel de premium-merken van het concern kochten. In het zuiden van Europa was er wel degelijk nog sprake van volumegroei, maar stapten bierdrinkers over naar goedkopere merken.

Andere werelddelen beter

Vooral in Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika werd meer bier afgezet. Heineken verwacht dat de groei hier ook in de tweede helft van dit jaar zal aanhouden.

Stijgende kosten

Heineken kreeg in de eerste maanden van dit jaar te maken met een stijging van de inkoopkosten van 6,9 procent per hectoliter drank. Dat had ook te maken met duurdere verpakkingen. De bierbrouwer verwacht dat de inkoopkosten over heel 2012 met 8 procent toenemen. Het concern zegt door te gaan met het compenseren van de stijgende grondstofkosten.

Cookie instellingen