Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken wil de wereld veroveren met Belgisch abdijbier Affligem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken wil de wereld veroveren met Belgisch abdijbier Affligem

19 februari 2014 om 13:39

Brouwer Alken-Maes, onderdeel van de Nederlandse groep Heineken, zal dit jaar het Belgisch abdijbier Affligem in 24 landen introduceren. Bovendien krijgen deze bieren een nieuw logo, glas en fles.

Affligem
Affligem
Affligem Tripel

Affligembier in 35 landen

Heineken wil de wereld veroveren met het Belgische abdijbier Affligem. Affligem is een internationale hit van Heineken en wordt gebrouwen door Brouwer Alken-Meas. Nu is het nog maar te krijgen in 11 landen, maar dit jaar zullen er 24 nieuwe landen bij komen.  In totaal zal Affligem dan in 35 landen te koop zijn. De landen die worden toegevoegd liggen allemaal in Europa.  

“We merken een sterk stijgende interesse in deze speciaalbieren zowel in het binnen- als buitenland. De afgelopen jaren steeg de verkoop vooral dankzij de uitvoer jaarlijks met circa 19 procent. Om die reden hebben we besloten de Affligem blond, Affligem Dubbel en Affligem Tripel in een aantal nieuwe landen te lanceren, te beginnen met VS en West-Europa. Daarna komen Zuid-Europa en Azië aan de beurt en later ook de Affligem Patersvat en Cuvée”, aldus Annelore Marynissen, woordvoerster van Alken-Maes.

Affligembier met een nieuw uiterlijk

Lees ook

Het bier zal ook worden voorzien van een nieuw logo, glas en fles. Nieuw is ook het gistglaasje. De Affligembieren gisten op de fles. Dat betekent dat er zich onder aan de fles wat gist bevindt. Om het degusteren te optimaliseren introduceren zij een gistglaasje waarin men na het uitschenken het gist kan deponeren. Vervolgens kan je dit apart of samen met het bier drinken. 

Zie onderstaande afbeelding voor het nieuwe logo, de nieuwe fles en het vernieuwde glas.