Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken zet streep door Amstel Live!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken zet streep door Amstel Live!

15 januari 2008 om 16:37

Heineken verbiedt concertorganisator One and Only productions om het zomerconcert van Vrienden van Amstel Live! in De Kuip nog langer met het merk Amstel te linken. Heineken wil zijn merk Amstel niet langer verbinden aan dit concert.

Heineken zet streep door Amstel Live!
Amstel bier
Amstel bier

Heineken is naar de rechter gestapt om te verbieden dat het concert op 5 juli onder de Amstel-vlag wordt gehouden. Hierdoor is onduidelijk of het concert, waarvoor inmiddels al vele duizenden kaarten zijn verkocht, doorgaan. In een toelichting aan Distrifood.nl meldt een Heineken-woordvoerder dat het verbod alleen geldt voor dit concert. 'Andere evenementen staan los van dit geschil.'

De bierbrouwer heeft een zakelijk geschil met One and Only Productions uit Delft, dat de afgelopen tien jaar het succesvolle muziekevenement voor Heineken onder de naam Amstel Live! regelt. Aanleiding voor het conflict is onenigheid over de verdeling van de opbrengsten. Heineken leed in de beginjaren flinke verliezen op de concerten, maar inmiddels wordt er fors op verdiend.

'Heineken wenst niet deel te nemen aan het concert, waardoor het evenement onder een andere naam dient te worden georganiseerd', stelt advocate Adonna Alkema namens de Nederlandse bierbrouwer. De ruzie treft overigens niet de concerten eind deze en begin volgende maand in Ahoy'. One and Only Productions wilde gisteren niet reageren.