Hertog Jan Enkel met Dubbel en Tripel op de achtergrond

Hertog Jan 'Enkel' geïntroduceerd

Naast Dubbel en Tripel bier brouwt Hertog Jan vanaf nu het ontbrekende derde bier: Hertog Jan ‘Enkel’. Dit is een toegankelijk blond bier met een licht bittere smaak en 4,5% alcohol. 

27 februari 2018 om 13:04


Hertog Jan Enkel

Hertog Jan Enkel glasIedereen kent de kloosterbieren Dubbel en Tripel. Ooit werd er in de Abdijen echter ook een derde bier gebrouwen. Dat was het bier dat de broeders vooral zelf dronken en dat de abdij zelden verliet.

Vaak lichter en blond speciaalbier, gebrouwen met een enkele hoeveelheid mout. Bij Dubbel is dat twee keer, bij Tripel drie keer. Om deze reeks compleet te maken zochten de brouwers van Hertog Jan naar een geschikte receptuur voor het derde bier. Hieruit is Hertog Jan Enkel ontstaan. 

De brouwers van Hertog Jan brouwden een mooi fris bier dat goed past in de huidige trend naar lichtere speciaalbieren, zoals de session bieren. Natuurlijk gaven ze er hun eigen draai aan. 

Hoppen

Door het bier droog te hoppen met de prachtige hopsoorten Ella en Mistral krijgt het die lekkere fris-bittere smaak.

Hertog Jan Enkel Brouwer Milan Dams: "Hertog Jan Enkel is echt een aanwinst. De smaken zijn perfect in balans, het aroma is fris en mooi hoppig. Een lekker licht speciaalbier waar je wat vaker van kunt genieten.”

Het Genootschap

Vanaf vandaag wordt Enkel getapt bij Het Genootschap van Hertog Jan, een selectie van cafés die aan de hoogste normen voldoen. Later volgen overige horecazaken. Naar verwachting ligt Hertog Jan Enkel vanaf week 12 in de meeste supermarkten.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria 0.0%

Kicking the crate met Maradona
Dit is de tweede reclame van Bavaria met de voetballegende Diego Maradona. In deze reclame doet hij mee aan een voetbalspel met een Nederlands amateurclub.

Meer reclames van Bavaria 0.0%