Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan heeft nog een Vatgerijpte variant achter de hand

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan heeft nog een Vatgerijpte variant achter de hand

05 september 2019 om 13:46

De Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2019 zijn een groot succes gebleken. Maar wat de brouwers nog niet vertelden, is dat zij nog meer Grand Prestige te rijpen hebben gelegd op andere vaten.

Extra Grand Prestige Vatgerijpt 2019
Hertog Jan logo
Hertog Jan brouwerij

Grand Prestige Vatgerijpt 2019

Dit jaar werkten de brouwers van Hertog Jan samen met Nederlandse jeneverdestillateurs om hun Grand Prestige bier te kunnen laten rijpen. Er werden vanuit Groningen, Dordrecht en Baarle-Nassau houten vaten, ruim veertig per distillateur, aan de brouwerij in het Limburgse Arcen uitgeleend. In dezelfde vaten waar de Grand Prestige van Hertog Jan acht maanden lang op smaak is gekomen, hebben in een eerder leven de korenwijn, rogge genever en gerstemoutwijn van respectievelijk Hooghoudt, Zuidam en Rutte gerijpt.

De bieren werden fantastisch ontvangen, met als hoogtepunt de uitroeping tot 's werelds beste houtgelagerde bier voor de Vatgerijpt Rutte op de World Beer Awards. Nu kondigt Hertog Jan nog een extra Vatgerijpt bier aan. 

Vaten om bier op te rijpen

Lees ook

Nazomerse toegift

Wat bij de lancering van de Vatgerijpt bieren van 2019 geheim werd gehouden was dat er nóg een klein aantal vaten met Grand Prestige te rijpen is gelegd. Nieuwsgierig als de brouwers zijn, wilden ze ook graag experimenteren met dit type vat. Wat voor een vat dit is, verklappen ze nu nog niet. Wel wordt medegedeeld dat het een oer-Hollandse samenwerking is geworden en deze variant weer bijzonder uniek op smaak is gerijpt. De oplage van deze 4e Vatgerijpte Grand Prestige 2019 is zéér beperkt, in totaal zijn hier slechts 1700 flessen van beschikbaar.

Exclusieve lunch en lancering

Op maandag 23 september gaan wordt dit nieuwe Vatgerijpte bier gelacneerd middels een exclusieve lunch. Dit zal overdag plaatsvinden op een nu nog geheime locatie in Nederland. Wil je hierbij aanwezig zijn? Houd dan de Hertog Jan facebook-pagina in de gaten en doe mee aan de winactie. Meer informatie over deze vierde Vatgerijpt variant volgt ná deze lancering.