Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte verkozen tot beste bier van de wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte verkozen tot beste bier van de wereld

09 August 2019 om 13:18

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’.

Meesterbrouwer Gerard van den Broek bij een vat met vatgerijpte grand prestige
Hertog Jan Winterbier flesje en glas
Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan bier in de prijzen

Naast de titel in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’ voor Grand Prestige Vatgerijpt Rutte viel Hertog Jan ook met andere bieren in de prijzen.

Een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hooghoudt, won de gouden medaille in dezelfde categorie. In totaal wint de brouwer uit Arcen 8 medailles tijdens het WK. Het bekendste bier van Hertog Jan, de pilsener, is samen met vijf andere bieren (Grand Prestige, Winterbier, Lentebock, Grand Prestige Vatgerijpt Rutte en Weizener) verkozen tot ‘Country Winner’, waarmee de bieren zich de beste van Nederland mogen noemen in hun categorie.

Lees ook

Grand Prestige Vatgerijpt Rutte

Grand Prestige Vatgerijpt Rutte Gerard van den Broek, Meesterbrouwer bij Hertog Jan: “We zijn enorm trots dat onze Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is verkozen tot beste bier van de wereld in de categorie vatgerijpte bieren. Heel bijzonder dat onze oer-Hollandse samenwerking met Myriam Hendrickx, de meesterdistillateur van Rutte, heeft geleid tot een bier dat wereldwijd in de prijzen valt. Ook de gouden medaille voor onze Vatgerijpt Hooghoudt is een geweldige erkenning voor onze vatgerijpte Grand Prestige, een speciaal proces waar we in onze brouwerij in Arcen veel tijd en aandacht aan besteden. Daarnaast is het fantastisch dat maar liefst zes van onze bieren zich de beste van Nederland mogen noemen in hun categorie. Hier gaan we zeker met zijn allen op proosten!”

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is één van de bieren uit de Vatgerijpt Jenever editie van 2019. In een unieke samenwerking tussen Hertog Jan en Nederlandse jeneverdestillateurs kwamen twee karakteristieke Nederlandse kwaliteitsproducten samen voor een unieke smaakbeleving. De Vatgerijpte bieren waren eerder dit jaar select verkrijgbaar en inmiddels helemaal uitverkocht.