Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan Oerblond

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan Oerblond

05 augustus 2011 om 13:46

Hertog Jan Oerblond is de naam van het nieuwe bier van Hertog Jan, ook wel bekend als Hertog Jan X.

Hertog Jan Oerblond
Hertog Jan Logo
Hertog Jan Logo

Vele bierliefhebbers in Nederland hebben deelgenomen aan de Proeverij van Hertog Jan. Ze gaven gehoor aan de oproep van de Meesterbrouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan om te helpen een keuze te maken tussen de bieren X en Y. De keus is gevallen
op het Hertog Jan bier X. Nu is ook bekend hoe dit bier gaat heten. Uit vele namen is Hertog Jan gekomen op de naam "Oerblond".

hertog jan oerblond

Lees ook

 

De naam “Oerblond” past in de traditie van de Oerbock van Hertog Jan uit het verleden. De naam refereert aan bier, zoals het in vroegere tijden gebrouwen werd. De hop werd gebruikt als een natuurlijke conservator en gaf de bitterheid aan het bier. Blond refereert aan de tijd dat het vakmanschap van de brouwer werd gekoppeld aan de lichtheid van het bier. Bovengistend is de voorloper van het pils zoals we dat nu kennen.

Meesterbrouwer Gerard zegt over de naam: “Met de naam Oerblond ben ik zeer tevreden. De naam past goed naast onze bestaande namen en is een krachtige, duidelijke naam. Ik verheug mij op het brouwproces en het eerste moment dat het nieuwe bier in de schappen ligt, dan kan iedereen er van genieten!”.

Hertog Jan Oerblond wordt met zorg gebrouwen op basis van een historisch recept uit de rijke archieven. Hiervoor creëerde Hertog Jan mout uit speciaal geselecteerde zomergersten. Voor de hop gebruikten ze  zowel Bitterhop als Saazer Hop. Dit resulteerde in een fraaie koperblonde kleur en een rijke smaak: prettig tintelend met een aangename bitterheid die langzaam wegvloeit tijdens de afdronk.

Cookie instellingen