Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan ontwikkelt documentairereeks over bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan ontwikkelt documentairereeks

19 juni 2018 om 09:15

Samen met onderzoeksjournalist Joris Vermeer duikt Hertog Jan in de verhalen achter het Nederlandse bier. De komende tijd worden er zes documentaires uitgebracht.

Hertog Jan brouwer controleert het bier
Hertog Jan brouwerij
Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan bieren

Hertog Jan logo In deze reeks worden alle facetten van het bierbrouwen getoond. De kijker wordt meegenomen langs de geschiedenis van het bier, de ontwikkeling van bierstijlen, en de onconventionele keuzes voor ingrediënten. Joris zal zich richten op verschillende bieren van Hertog Jan. De eerste film neemt Hertog Jan Enkel onder de loep. Na deze film duikt Joris Vermeer o.a. in de verhalen achter Hertog Jan Bastaard, Grand Prestige, Weizener en Hertog Jan Pilsener

Eigenwijs

Hertog Jan brouwers Verschillende brouwers en experts komen in de documentaires aan het woord en tradities binnen de bierwereld worden onder de loep gelegd. Die tradities zijn er vaak met een reden, want bierbrouwen luistert heel nauw: weten wat de beste ingrediënten; de juiste temperaturen en de ideale omstandigheden zijn.

Maar als de brouwers van Hertog Jan het idee hebben dat het net iets anders kan, omdat dat een beter bier oplevert, dan zullen ze het niet nalaten. In de documentaires volgen we de overwegingen en keuzes die zij maken tijdens het brouwproces.

Lees ook

Middeleeuws bier

De reeks wordt afgetrapt met Hertog Jan Enkel. Joris Vermeer reist met Brouwer Milan af naar de Abdij van Val-Dieu voor de geschiedenis van Enkel bier. Daar blijkt dat het Enkel bier tijdens de Middeleeuwen door de monniken werd gedronken als alternatief voor het vervuilde water.

Het lichte bier (met minder alcohol) werd vooral door de broeders zelf dronken en verliet zelden de abdij. In de komende weken zullen de films uitkomen over andere Hertog Jan bieren.