Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Weizener Logo
Brouwerij Hertog Jan Brouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2008
Soort Wit bier
Alcohol 5,7%
Gisting Bovengisting
Kleur Blond
Drink temperatuur 3 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website hertogjan.nl/...
Meer Hertog Jan

Hertog Jan Weizener kopen

Hertog Jan Weizener is online te koop bij:

Verpakkingen van Hertog Jan Weizener:

Prijzen van Hertog Jan Weizener Aanbiedingen van Hertog Jan Weizener

Smaak & beschrijving

Hertog Jan Weizen is een eigenzinnig tarwebier met een vleugje koriander en sinaasappelschil. Dit bier heeft een volmondige, frisse smaak met karaktervolle bittertonen.

Deze Weizener is zeker niet zomaar een tarwebier. Het verenigt het beste van twee heel verschillende soorten bier die traditioneel met tarwe gebrouwen worden.

Van het Belgische witbier heeft het de frisse Belgische gist en de mooie kruiden die daar bekend zijn onder de naam ‘gruit’. Dat zorgt voor de frisheid en het tikkeltje exotische. Van het Duitse Weizen gaven we het de hop en de in Duitsland gangbare gemoute tarwe.

Toch is de combinatie van die ingrediënten nog geen Hertog Jan Weizener. Dat wordt het pas in onze ketels, waar wij het op onze eigen manier brouwen. Ruik er eens aan, ervaar die heerlijke citrusgeur. In de volmondige lichtzoete en frisse smaak proef je de hop, de gemoute tarwe, de frisse gist, de koriander en het klein beetje sinaasappelschil. Alles bij elkaar is het echt een heel eigenzinnig bier.

3 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Mark VL (gast) op 04-11-2017 om 19:07:49

Heerlijk bier, mijn favoriet als ik uit eten ga (dan van de tap) maar ook thuis mag ik genieten van dit karaktervolle bier. Enig "nadeel" is dat het zo makkelijk wegdrinkt dat je flesje zo leeg is...smaakt dan naar meer!

Mike (gast) op 30-09-2016 om 22:43:47

Heerlijk bier klein zoetje echt uitzonderlijk spul

Maurits (gast) op 16-07-2015 om 22:31:33

Wat een geweldig bier! In tegenstelling tot de wat 'zwaardere' bieren kun je dit de hele avond blijven drinken. Heerlijk!

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!