Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan Pils is beste product van het jaar 2015-2016

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan Pils Beste Product van het Jaar

18 december 2015 om 13:30

De winnaars van het Beste Product van het Jaar 2015 – 2016 zijn bekend.

In totaal werden dertig producten bekroond als winnaar in hun categorie. Hertog Jan Pils werd overall verkozen tot Beste Product van het Jaar.

Hertog Jan Pils Beste Product van het jaar
hertog jan pilsener bier logo
Hertog Jan brouwerij

De verkiezing werd voor de tweede keer georganiseerd door Q&A Research & Consultancy en Consumer Contest Company. In totaal streden 164 producten om de prijzen in verschillende categorieën. Zij werden in oktober door meer dan 30.000 consumenten beoordeeld via de website.

De producten werden enerzijds beoordeeld op prijs-kwaliteitverhouding, productpresentatie en gebruikstevredenheid en anderzijds op herhaalaankoop en aanbeveling. Daarmee is deze uitverkiezing één van de grootste consumentenonderzoeken in ons land, waarbij de consument directe invloed heeft op de uitslag.

Formules

Net als vorig jaar gingen met name veel supermarktformules met de prijzen naar huis. Zo ging Jumbo met maar liefst zes prijzen aan de haal, won Coop drie keer de bokaal en werden Spar, Albert Heijn, PLUS en Jan Linders twee keer uitgeroepen tot de beste in een categorie. Ook de Kiekeboehuisjes van Aldi wonnen, in de categorie zoet broodbeleg.

Meesterbrouwer

Hertog Jan pils flesje en glas Toch ging de echt grote prijs, die voor overall-winnaar, niet naar een van de supermarktformules. Deze was voor AB InBev met de Hertog Jan Pils. Niemand minder dan meesterbrouwer Gerard van den Broek zelf, nam de prijs vol trots in ontvangst.

Lees ook

Consumentenverkiezing

Beste Product van het Jaar Nederland is een consumentverkiezing waarbij consumenten bepalen wat de beste producten zijn. Wordt een product als beste door de consumenten beoordeeld, dan mag het product zich een jaar lang Beste Product van het Jaar Nederland noemen. De verkiezing Beste Product van het Jaar bestaat sinds vorig jaar en is nu ook actief in België en Duitsland.

Volgend jaar wordt de verkiezing eveneens georganiseerd in Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Het is een initiatief van Q&A Research & Consultancy (onder meer bekend van de Retailer of the Year verkiezingen) en Consumer Contest Company. Bezoek de website van Beste Product van het Jaar voor meer informatie.

Bron: levensmiddelenkrant.nl

Cookie instellingen