Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Huisbier 'de Pluimgraaf' | Landgoed Huize Bergen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Huisbier de pluimgraaf valt in de smaak

Huisbier 'de Pluimgraaf' valt in de smaak

27 mei 2019 om 10:17

Landgoed Huize Bergen introduceerde in februari haar eerste eigen huisbier genaamd 'de Pluimgraaf'. Het eigen gebrouwen speciaalbier valt zo in de smaak dat er er al een tweede brouw op de planning staat.

De Pluimgraaf huisbier gebrouwen door Vughtsbier
Uthoka Sommelier & Brouwerij
Uthoka Sommelier & Brouwerij

Bier met lokaal karakter

Speciaalbier is al enige tijd enorm populair. Het lokale karakter van dit product spreekt onze gasten zeer zeker aan. Niet alleen bij de toeristen van ver maar ook op ons terras bij lokale gasten zien wij de vraag naar lokaal bier toenemen. De Pluimgraaf is dan ook een unieke aanvulling op de kaart”, aldus Jeroen F&B manager van Landgoed Huize Bergen.

De Pluimgraaf

De bijzondere receptuur en de naam van het bier zijn geïnspireerd op het verhaal van de vroegere tuinbaas van het landgoed in Vught. Het bier is naast hop, ook gebrouwen met kruiden en specerijen. Rooibos voert de boventoon verrijkt met de authentieke smaak van zoethout. Een verrassende samenstelling met een onverwacht fris resultaat. Laag in alcohol is het bier echter niet maar met 6,4 % valt de Pluimgraaf nog net niet onder de echt zware bieren.

De Pluimgraaf is het eerste speciaalbier dat het team van Landgoed Huize Bergen zelf heeft gebrouwen in samenwerking met VughtsBier en is exclusief verkrijgbaar bij Landgoed Huize Bergen.

Landgoed Huize Bergen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties