Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Inschrijvingen Dutch Beer Challenge 2023 geopend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Inschrijvingen Dutch Beer Challenge 2023 geopend

16 januari 2023 om 16:52

De biercompetitie 'Dutch Beer Challenge' staat dit jaar voor haar negende editie! Het evenement wordt op 19 april gehouden en Nederlandse brouwerijen kunnen vanaf nu hun bieren inschrijven.

Dutch Beer Challenge 2023 aankondiging
Kwaliteit drijft boven
Verschillende soorten bier

Dutch Beer Challenge 2023

Op woensdag 19 april 2023 vindt voor de negende keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra), de wedstrijd voor Nederlandse brouwerijen en hun bieren, zal opnieuw plaatsvinden in Rotterdam. Alle ruim 900 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd om met een of meer van hun bieren deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. De inschrijving is gestart op 9 januari 2023.

Beste bier van Nederland?

Dutch Beer Challenge logo De vraag is: welke brouwerijen durven de competitie met elkaar aan te gaan en welk bier wordt de opvolger van Mooie Nel van Jopen (2015), Gajes van Bruut Bier (2016), Bloedbroeder van Kompaan Craft Beer (2017), Night Porter van Bronckhorster Brewing Company (2018), La Trappe Tripel van De Koningshoeven (2019), 150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven (2020), Meander van Nevel Artisan Ales (2021) en De Weldoener van Brouwerij Maallust (2022) als het Beste Bier van Nederland in 2023?

Het aantal brouwerijen in Nederland is in 2022 stabiel gebleven met een kleine 1000 brouwerijen (zie www.nederlandsebiercultuur.nl voor de meest actuele gegevens). Daarom blijft de Dutch Beer Challenge een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Tijdens de vorige – achtste - editie van de Dutch Beer Challenge, waren er 550 Nederlandse bieren in competitie van 144 verschillende brouwerijen, waarna er aan 29 een gouden, 31 een zilveren en 36 een bronzen medaille werd toegekend. Voor de negende editie in 2023 rekent de organisatie, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, opnieuw op een groot aantal ingezonden bieren.

Vakkundige juryleden

Op 19 april 2023 zal de competitie plaatsvinden in aanwezigheid van Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en ook weer internationale specialisten. Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met verschillende subcategorieën. De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media, hetgeen aangeeft welke waarde de medailles ook hebben voor de consument. Mitra drankenspeciaalzaken heeft zich wederom als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

Lees ook

Bekendmaking winnaars op 11 mei 2023

De wedstrijdleiding maakt de medaillewinnaars bekend op donderdag 11 mei 2023. Dit zal zijn op de dag dat in Den Haag de Week van het Nederlandse Bier wordt geopend. Het definitieve programma hiervan zal nog nader bekend gemaakt worden maar zeker is dat dan ook bekend gemaakt zal worden welk bier verkozen is tot ‘Mitra Award Het Beste Bier van Nederland 2023’, de overall winnaar van de Dutch Beer Challenge in 2023.

Belangrijkste doelstellingen DBC

De initiatiefnemers en organisatie van de Dutch Beer Challenge hebben de volgende doelstellingen met deze wedstrijd:

1. De promotie van de Nederlandse biercultuur
2. Het organiseren van een faire en professionele wedstrijd onder de Nederlandse brouwers
3. Het bieden van een kwaliteitslabel aan de bierconsument|
4. Het bieden van een sterk marketinginstrument aan de deelnemende brouwers.

Over de Dutch Beer Challenge

De Dutch Beer Challenge is een initiatief van de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC) en bestaat uit: Fedor Vogel (Bier! magazine / Birdy Publishing), voorzitterRick Kempen (Bier&cO), secretarisMarco Philipsen (Mitra drankenspeciaalzaken), penningmeesterHenri Reuchlin (BIERburo)Luc de Raedemaeker en Thomas Costenoble (BeComEv, organisator van o.a. www.brusselsbeerchallenge.com).De Dutch Beer Challenge wordt in opdracht van de Stichting DBC op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door BeComEv, welke de wedstrijdleiding in handen heeft. Zie voor informatie de website www.dutchbeerchallenge.nl.

Dutch Beer Challenge 2023 Kwaliteit drijft boven

Cookie instellingen