Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Internationaal bierfestival bij Oedipus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Internationaal bierfestival bij Oedipus

13 juni 2016 om 13:42

Brouwerij Oedipus organiseert 2 en 3 juli een baanbrekend internationaal bierfestival in de eigen achtertuin in Amsterdam-Noord. Het jonge en creatieve biermerk nodigt al hun brouw-helden uit en laat de veelzijdigheid van bier zien op een in Amsterdam niet eerder vertoonde wijze. 

Oedipus biertjes
Oedipus logo
Oedipus header image

Het internationale bierfestival is een serieuze stap in het volwassenwordingsproces van de brouwerij, voorvechter van de Nederlandse bierrevolutie met hun unieke combinatie van kwalitatieve bieren en de hele belevingswereld daar omheen.

Het festival zal dat weerspiegelen: super interessante bieren van over de hele wereld -sommige van de uitgenodigde brouwers zetten voor het eerst voet op Nederlandse bodem- aangevuld met de kenmerkende kleurrijke wereld van kunst, cultuur en goed lokaal eten. Dat is waar Oedipus International Beer Festival om draait.

Jubileum Oedipus Brewing

Oedipus Brewing in Amsterdam NoordDit jaar is het voor brouwerij Oedipus vijf jaar geleden dat de vier oprichters hun eerste bier brouwden. Het idee was toentertijd om de bierwereld te bevrijden van uniformiteit, gebrek aan smaak en stereotypering.

In de jaren die volgden timmerden ze flink aan de weg en vond hun ‘Mannenliefde-mantra’ (Mannenliefde is het bekende Saison-bier van Oedipus) steeds meer weerklank. De ambitie van de Amsterdammers is om bijzondere bieren op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen, door het samenbrengen van bier, eten, muziek, cultuur, kunst en mensen.

Hiermee spreken ze een brede doelgroep aan in een tijd dat de Nederlandse bierwereld in beweging komt. Na vijf edities van hun eigen Kimchi Festival, waar lokale brouwerijen en ambachten gepresenteerd worden, is nu een internationaal bierfestival op hoog niveau een nieuwe milestone voor de brouwerij.

Breed opgezet bierfestival

Amsterdam kent nog geen bierfestival op deze schaal en met deze insteek. Het hele spectrum van bier is vertegenwoordigd: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Er is een bier voor iedereen, dat is de filosofie van Oedipus.

Lees ook

En dat zie je terug op het festival, waarvoor ze brouwers laten overvliegen die hen hebben geïnspireerd. Dat zijn in eerste instantie de traditionele Belgische brouwers als Boon en Dupont, die op hun beurt weer Amerikaanse brouwers hebben geïnspireerd. Vervolgens is er nu een beweging van Europese brouwerijen die inspiratie haalt uit de vernieuwende manier van omgaan met tradities, zoals dat in de V.S. gebeurde en gebeurt.

Deze hele “trans-Atlantic ballgame” komt terug in de line-up van het festival. Deze leest als een lofzang op de verschillende bierrevoluties: enkele grote spelers in de craftbeer revolution zijn aanwezig met hun flagship bieren en vele specials. Het Amsterdamse Bier &cO is hierbij een belangrijke samenwerkingspartner, die al jaren bezig is om internationale smaak naar Nederland te halen. Oedipus International Beer Festival

Bier, eten en muziek

Naast meer bier dan je op twee dagen kunt proeven is er natuurlijk ook lekker eten. Bevriende worstmakers Brandt en Levie, the Beef Chief, buurman Restaurant Stork, vegetarische menu’s en bier-kaas tastings: ook daar is gekozen voor kwaliteit en veelzijdigheid.

Verder is het -geheel volgens Oedipus traditie- ook gewoon een feestje: Red Light Radio is aanwezig met dj’s en Roda da Holanda zorgt ‘s avonds voor Braziliaanse sferen met stampende samba, net als Amsterdam Funk Orchestra. En wat te denken van een liggend klassiek concert van 24 Classics?