Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jacques Bertens brouwt 30.000 liter Blozende Blonde bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jacques Bertens brouwt Blozende Blonde

13 augustus 2013 om 16:16

Jacques Bertens uit Loon op Zand heeft maandag bij de brouwerij van Brand bier in Wijlre de eerste 30.000 liter van zijn bier Blozende Blonde gebrouwen.

Jacques Bertens bier aan het brouwen
Brand Brouwerij
Brand bierbrouwerij logo

Hobbybrouwer Jacques Bertens heeft in juni dit jaar met zijn bier Blozende Blonde de Brand Bierbrouwwedstrijd van bierconsumentenvereniging PINT en Brand gewonnen. De winnaar van de wedstrijd mag bij de Brand bierbrouwerij in Limburg zijn bier brouwen. 

Lees ook

30.000 liter bier

Jacues Bertens heeft afgelopen maandag de eerste 30.000 gebrouwen bij de Brand brouwerij. Dat zijn zo'n 4.100 kratjes bier. Over vier weken wordt nog eens 30.000 liter Blozende Blonde gebrouwen. In oktober komt het op de markt en kan iedereen dus zelf proeven hoe goed dat winnende blond biertje van Bertens is.

Blozende Blonde zal straks exclusief verkrijgbaar zijn bij de horecazaken die Brand bier schenken, bij de JUMBO supermarkten en de Mitra slijterijen.

Blozende Blonde

Jacques Bertens over zijn bier Blozende Blonde: “Ik was eerst bang dat mijn bier te zoet zou zijn. Pas gisteren proefde ik zelf de juiste hopbitterheid. Ik wilde me onderscheiden. Daarom heb ik voor een riskante Engelse gist gekozen die voor de juiste fruitigheid zorgt. Om een goede balans te krijgen heb ik verschillende hopsoorten gebruikt. Ik koos voor twee mouten, een Tsjechische en een licht rood gekleurde Belgische mout. Vandaar ook de naam Blozende Blonde.

Cookie instellingen