Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jan Linders is de beste supermarkt in speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jan Linders beste supermarkt in speciaalbier

12 augustus 2013 om 11:23

Het speciaalbierschap van supermarktketen Jan Linders is als beste uit de bus gekomen in het schapimago-onderzoek speciaalbier van GfK.

De beoordeling vond plaats op verschillende criteria, zoals prijs, aanbiedingen, uitstraling, assortiment en seizoensproducten.

Jan Linders werknemer pakt een biertje

Jan Linders heeft afgelopen jaar met speciaalbier een recordgroei van 20% gerealiseerd en werkt er hard aan om zijn positie als beste supermarkt in speciaalbier voort te zetten.

Grootste assortiment

Op vrijwel alle onderzochte aspecten steekt Jan Linders ruim boven de concurrentie uit. Met meer dan 100 verschillende speciaalbieren, heeft Jan Linders het grootste assortiment van alle Nederlandse supermarkten. Dat ze in het bourgondische Zuiden van een lekker biertje houden, ziet Jan Linders terug in de interesse die zijn klanten hebben in bijzondere bieren. De echte liefhebber vindt in het bierschap van Jan Linders de pareltjes onder het speciaalbier, zoals een Orval Trappist, Liefmans Cuvée Brut, St. Bernardus 12, Rochefort 10 en Achelse Kluis Blond.

Jan Linders - Veel speciaalbier in bierschap

Lees ook

Beleving centraal

Sinds 2010 legt Jan Linders zich toe op het vergroten van de beleving rondom speciaalbier. Zo is er in het schap informatie te vinden over de herkomst, smaakbeleving en combinaties met verschillende gerechten. Met de paasdagen werden klanten geïnspireerd met de ‘high beer’, een combinatie van verschillende bieren met passende borrelhapjes: www.janlinders.nl/highbeer. Ook wat bier betreft vindt Jan Linders het belangrijk om zoveel mogelijk met het seizoen en uit eigen streek in te kopen. Veel bieren worden in het zuiden gebrouwen en het assortiment aan lente- en herfstbokbieren is het grootste van Nederland.

Ambitieuze plannen

Om de voorsprong te behouden, werkt Jan Linders er hard aan om het aanbod en de beleving verder te vergroten. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk bieren in losse fles te presenteren en klanten een ruime keuze aan cadeauverpakkingen te bieden. Daarnaast zijn er speciale acties en is er niet alleen in de supermarkt, maar ook in de folder, op de website en Facebook en in de digitale nieuwsbrief aanvullende inspiratie te vinden.

Cookie instellingen