Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jan Linders opnieuw biersupermarkt van het jaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jan Linders opnieuw biersupermarkt van het jaar

23 juli 2019 om 12:17

Jan Linders is opnieuw verkozen tot 'Beste biersupermarkt van Nederland'. De grootste brouwer ter wereld (AB InBev) schakelde GfK in om te onderzoeken wat de consument van de biercategorie in zijn supermarkt vindt en hoe aspecten worden gewaardeerd.

Jan Linder beste biersupermarkt

Categorierapport

Op Distrifood is het hele artikel te lezen over het onderzoek door AB InBev. In het Categorierapport Bier draait het om hoe de shopper over de categorie denkt en deze beoordeelt. Dit jaar zijn 7.000 shoppers gevraagd hun supermarktformule te beoordelen op punten als de breedte van het assortiment, vindbaarheid,  voorraad, prijsstelling, speciaalbier en 0.0-bieren.

De uitkomsten van de waardering zijn gekoppeld aan het belang van elk aspect en daar is een winnaar uit voortgekomen. Die formule mag zich dit jaar de ‘Beste biersupermarkt van Nederland’ noemen.’

Jan Linders beste biersupermarkt

Jan Linders logo Net als vorig jaar is Jan Linders de ‘Beste biersupermarkt van Nederland’. Ook in 2016 en 2017 werd Jan Linders verkozen tot beste biersupermarkt. 

Lees ook

Volgens GfK scoort de formule uit Nieuw Bergen op veel aspecten als hoogste. Zo waardeert de consument de sfeervolle presentatie van het bierschap, de overzichtelijkheid en de duidelijke pricing. Informatiekaartjes helpen de consument bij zijn keuze.

Ook krijgen de snelgroeiende segmenten speciaalbier, 0.0 en de laag alcoholische bieren volop ruimte in het schap. Nummer 2 in de verkiezing is Dekamarkt, gevolgd door Albert Heijn op plaats 3. Dekamarkt vernieuwde afgelopen jaar het bierschap dat werd door consumenten gewaardeerd, de supermarkt steeg namelijk van 6 naar 2.