Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen pakt drie medailles op Brussels Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen pakt drie medailles op Brussels Beer Challenge

22 november 2022 om 11:56

Jopen Bier uit Haarlem heeft tijdens deze editie van de Brussels Beer Challenge drie medailles in de wacht gesleept. Twee bieren wonnen goud en eentje brons.

Jopen scoort op brussels beer challenge 2022
Jopen Neder Wit White IPA
Jopen Heavy cross tripel IPA flesje voor een kruis met wat teksten erop

Jopen x Brussels Beer Challenge 2022

Niet alleen in de voetballerij staan de besten ter wereld tegenover elkaar. Vandaag zijn namelijk de resultaten van de prestigieuze Brussels Beer Challenge bekendgemaakt. Jopen, Nederlands grootste onafhankelijke craft brouwerij, viel driedubbel in de prijzen met twee gouden medailles en een bronzen plak.

Juicy Lager, een lekker doordrinkbaar maar toch IPA-achtig pils, werd beoordeeld als allerbeste hoppy lager. Zware jongen Heavy Cross, een fruitige IPA met bittere afdronk, kreeg ook de hoofdprijs, maar dan in de categorie double IPA. Neder Wit, een poldermodel van IPA en weizen, ontving ten slotte de bronzen plak in de categorie white IPA/hoppy weizen. 

Jopen Juicy Lager: Goud

Jopen Juicy Lager flesje Dit jaar heeft Jopen met een tweetal nieuwe spannende bieren, voor het eerst stappen gezet in het pilsner segment. Doorgaans een vlakke categorie die wat Jopen betreft wel wat kleur, smaak en uitdaging kan gebruiken.

Naast Craft Pilsner, is Juicy Lager de allereerste. Dit ondergistende bier combineert de frisheid van een pilsner met veel fruitige en geurige Amerikaanse hopsoorten. Lekker doordrinkbaar, en toch vol liefde & karakter met een mooi IPA-achtig bittertje. Pils met een fruitige hoppigheid, wat wil je nog meer?

Lees ook

Overigens viel Jopen Craft Pilsner, een ander kruidig en licht bittere lager, eerder dit jaar ook al in de prijzen bij de Dutch Beer Challenge. 

Jopen Heavy Cross: Goud

Heavy Cross is een extra zwaar gehopte IPA. Het bier blaast je omver met frisse smaken van citrus, ananas en tropisch fruit. Deze explosie van zomers fruit eindigt met een knal bitterheid. Triple the fruit, triple the bitterness.

Jopen Neder Wit: Brons

Jopen Neder Wit flesje Neder Wit, een White IPA, is een frisse kruising tussen een Weizen en een hoppige IPA. Het blonde biertje combineert de hoppigheid en fruitige tonen van een IPA met de frisheid en aardse tonen van een Weizen. Neder Wit is vol, mild bitter en lichtzuur.

Experimenteren en nieuwe smaken

Jopen valt nogal eens in de prijzen, en dat is niet verwonderlijk. De brouwers zijn gek op experimenteren en maken ieder jaar tientallen nieuwe bieren. Dat open vizier leidt tot verrassende smaken, die niet alleen vakjury’s maar ook de gewone bierdrinker kunnen bekoren. En laat dat nou precies de missie van de brouwer zijn: de wondere wereld van de craft bieren toegankelijk maken voor iedereen. 

Apetrots

De brouwer is apetrots op deze awards. Michel Ordeman, head of Church bij Jopen: "Onze brouwers staan vanuit hun nieuwsgierigheid 24/7 te experimenteren en elkaar te inspireren om het beste bier ter wereld te brouwen. Nou kunnen we zelf wel roepen dat het ze is gelukt, maar het is natuurlijk geweldig dat een jury van experts het bevestigt. We trekken er vanavond zeker een paar open. Proost!” 

Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge is een van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. De deelnemende bieren worden gedurende drie dagen door 100 internationale bierkenners beoordeeld. Deze elfde editie had met 1.800 deelnemende bieren uit 41 landen het grootste deelnemersveld ooit.

Cookie instellingen