Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jubileum Trappistenbier vast in Chimay assortiment opgenomen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jubileum Trappistenbier vast in Chimay assortiment opgenomen

07 mei 2021 om 14:12

Chimay 150 werd in 2012 in een gelimiteerde oplage gelanceerd om het 150-jarig jubileum van de brouwerij te vieren. Nu wordt 'Chimay Groen' vast in het assortiment opgenomen.

Chimay Groen flesje en glas met kaas in het bos
Chimay 150 flesje en glas in de hand
Chimay 150 flesje in het mos

Vijfde Chimay Trappistenbier

Chimay 150 flesje en glas op een steen in het bos Chimay 150 is het vijfde trappistenbier dat op de markt komt van de Belgische Abdij Notre-Dame de Scourmont. De andere bieren die de trappistenbrouwerij voert zijn Chimay Goud, Chimay Rood, Chimay Tripel en Chimay Blauw

Lees ook

In 2012 werd Chimay 150 voor het eerst gebrouwen, ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de brouwerij. Het bier werd destijds heel goed ontvangen en daarom is nu besloten om het bier aan het vast Chimay assortiment toe te voegen. 

Chimay 150

Chimay 150 bevat 10 procent alcohol en is blond, sterk en rond van smaak. De aroma’s van munt, bergamot, limoen en eucalyptus nemen je mee op een verrassende reis. De delicate smaken van rozemarijn en kruidnagel gaan wonderwel samen met de subtiele florale toetsen, die worden aangevuld met een vleugje verkwikkende gember. De smaak is volmondig en zacht, met een rokerige en kruidige smaak voor het herkenbare Chimay-karakter, uitlopend in een heerlijk verfijnde nasmaak. Het trappistenbier zal vanaf juni 2021 verkrijgbaar zijn en zal dan te koop zijn in de horeca en op flessen van 33cl en 75cl.

Het is het tweede Belgische trappistenbier dat binnen een jaar op de markt komt. Afgelopen oktober werd Rochefort Triple Extra nog gelanceerd.

Cookie instellingen