Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kater van vier weken!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kater van vier weken!

05 oktober 2007 om 14:24

Het is waarschijnlijk de langstdurende kater in de geschiedenis. Toen een niet bij name genoemde Schot zich meldde op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Glasgow, wisten de doktoren eerst niet wat hen overkwam.

Kater van vier weken!

"De patiënt had geen voorgeschiedenis van hoofdpijn of bewustzijnsverlies. Er stond niets opvallends in zijn dossier, en hij gebruikte geen medicijnen", noteerden dr. Zia Carrim en twee andere artsen in de rapportage. Zijn bloeddruk en lichaamstemperatuur waren normaal. Ook een neurologisch onderzoek leverde niets op. Pas toen er een oogspecialist bij werd gehaald, kwam er helderheid in de zaak. Althans: voor de doktoren. De patiënt had o.a. bloeddoorlopen ogen, en sterk vergrote blinde vlekken.

Lees ook


Toen de patiënt werd gevraagd om meer duidelijkheid verklaarde hij dat hij na een ruzie thuis, over een periode van vier dagen 60 pints (dat is in totaal 35 liter) bier had genuttigd. De doktoren vermoedden dat de man als gevolg van uitdroging door overmatig alcoholgebruik, leed aan CVST. CVST kan toevallen, verminderd bewustzijn, verlies van gezichtsvermogen en zenuwbeschadigingen veroorzaken. Per jaar treft de ziekte in Groot-Brittannië 2 tot 4 van elke miljoen inwoners, voornamelijk kinderen. De oorzaak is meestal onbekend. Een hersenscan bevestigde de diagnose. Er was een therapie van zes maanden (!) met bloedverdunnende middelen voor nodig om het gezichtsvermogen van de man te herstellen, en zijn hoofdpijn te laten verdwijnen.

Misschien dat een anti-kater pil deze beste man had kunnen helpen.

Zelf last van een kater en wil je er snel vanaf, bekijk dan eens onze anti-kater tips

Cookie instellingen