Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Klein Duimpje breidt glutenvrij bier assortiment uit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Klein Duimpje breidt glutenvrij bier assortiment uit

18 september 2020 om 09:52

Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom gaat in de komende weken het assortiment aan glutenvrij bier uitbreiden. De komende weken zullen alvast tien van hun speciaalbieren glutenvrij verkrijgbaar zijn en er zullen er meer volgen.

Flesjes glutenvrij Klein Duimpje bieren op een rij
Brouwerij Klein Duimpje
Brouwerij Klein Duimpje

Glutenvrij bier van Klein Duimpje

Op het moment brouwt Brouwerij Klein Duimpje twee van hun bieren glutenvrij. Na vragen uit de bier community over de uitbreiding hiervan heeft de brouwerij besloten het assortiment glutenvrij bier behoorlijk uit te breiden. De komende weken gaan ze al 10 van hun bieren uit het bestaande assortiment ook glutenvrij leveren! En daarna komen er geregeld andere bieren bij.

Klein Duimpje glutenvrij bier etiketten

Lees ook

Wanneer is bier glutenvrij?

Om een bier glutenvrij te mogen noemen en dit op het label te kunnen vermelden moet het bier minder dan 20 PPM (parts per milion) aan gluten bevatten. De bieren van Klein Duimpje zijn getest op minder dan 10PPM. Glutenvrij bier wordt op de gebruikelijke wijze gebrouwen, pas bij de vergisting wordt er een enzym aan het bier toegevoegd waardoor de gluten uit het bier kunnen worden gefilterd.

Eigen logo

Klein Duimpje glutenvrij logo Op het label voert Klein Duimpje een eigen ontwikkeld glutenvrij logo. Op termijn zal dit worden vervangen door het logo van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De brouwerij is bezig met de certificering hiervoor.

Testen

De bieren worden getest bij Nutrilab. Dit laboratorium is het huislaboratorium van de NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging). Aldaar worden de flessen getest met de R5 ELISA competatieve Gluten test. Elk geproduceerd bier wordt getest om zeker te weten dat de batch glutenvrij is. 

Cookie instellingen