Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

KNVB staat bier op tribune toe | alcoholverbod

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

KNVB staat bier op tribune toe

11 april 2018 om 09:33

Bier drinken op de tribune bij een betaald voetbalwedstrijd was tot op heden verboden. De KNVB handhaafde het verbod echter niet echt, waardoor STAP klaagde.

Bier bij Twente

STAP

Steeds meer stadions van het betaald voetbal zijn het gebruik van alcohol op de tribunes de afgelopen tijd gaan toestaan. Volgens de stadionregels van de KNVB, vastgelegd in de KNVB-standaardvoorwaarden, is alcoholgebruik formeel nog steeds uitdrukkelijk verboden is. Het Nederlands Instituut voor alcoholbeleid (STAP) heeft de KNVB op bovenstaande gewezen. 

Lees ook

Bierverbod geschrapt

De KNVB heeft als reactie het verbod op bier drinken op de tribunes bij betaald voetbalwedstrijden geschrapt. Dit besluit heeft de KNVB onlangs schriftelijk laten weten aan het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP). De KNVB vindt dat de stadiondirecties en/of het bestuur van de voetbalclubs er zelf over moeten kunnen beslissen. 

Vorige maand berichtten we nog over de grootste bierdrinkers van de Eredivisie en het geld wat clubs met hun bierverkoop verdienen. Vind jij dat er bij een voetbalwedstrijd een biertje hoort? Wij wel! 

Cookie instellingen