Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Koningin Máxima op bezoek bij de Gulpener Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Koningin Máxima op bezoek bij de Gulpener Brouwerij

03 september 2021 om 13:34

Hare Majesteit Koningin Máxima en Klaas Knot waren gisteren op bezoek in Limburg. De koningin bezocht hopvelden en het nieuwe brouwhuis van Gulpener.

Maxima gooit hop in brouwketel bij Gulpener
Jan Paul Rutten en Maxima lachen in de Gulpener Hoptuin
Jan Paul Rutten van Gulpener en koningin maxima bij de brouwerij in Gulpen

Máxima bezoekt Gulpener

De koningin gooide tijdens het bezoek aan de Gulpener Brouwerij zelf hopbellen in de ketel voor een uniek speciaalbier. Het was een heerlijk bezoek en een leerzame middag over ondernemen en samenwerken in het prachtige Limburgse land. 

Koning Willem I prijs Het bezoek van koningin Máxima stond in het kader van de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap die Gulpener vorig jaar van de koningin kreeg uitgereikt. De prijs wordt gezien als de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat excelleert op het terrein van Duurzaam Ondernemerschap. Gulpener is er erg trots op.

Bezoek

In een heerlijk geurende hoptuin plukte koningin Máxima haar eigen hopbellen en sprak ze met hop- en gersttelers over lokale productie, samenwerking tussen boer en brouwer en de bescherming van de Limburgse biodiversiteit.

Lees ook

Aan de (spreekwoordelijke) arm van directeur Jan-Paul Rutten bezocht ze daarna het meest duurzame brouwhuis van Europa dat Gulpener vorig jaar opende. Onder toezicht van de brouwmeester deed ze haar hopbellen zelf in de ketel. Dat wordt zonder twijfel het meest koninklijke bier in de bijna 200 jaar dat Gulpener bestaat. Na gesprekken met medewerkers, familie en directie ging Máxima weer naar huis.

Lokaal

Gulpener is een Limburgs bedrijf. Al in 1994 besloot oud-directeur Paul Rutten als eerste en enige brouwer om zijn grondstoffen niet meer in te kopen op de wereldmarkt, maar samen te gaan werken met lokale boeren. Samenwerking was voor iedereen interessanter, en vooral duurzamer.

Het was een goed idee, en Gulpener is nog steeds de enige brouwer met een 25 miles concept. De groep boeren groeide uit tot 25, en naast gerst werd er al snel ook lokale hop en oude vergeten lokale granen geteeld. Ook partners voor productie of creatie van Gulpener komen zoveel mogelijk uit de eigen streek.

De koningin in Gulpen, dat was voor het eerst.

Maxima in de Gulpener Hoptuin

Cookie instellingen