Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kornuit van Grolsch: Een verrassend fris pils

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Kornuit van grolsch een verrassend fris pils

Kornuit van Grolsch: Een verrassend fris pils

23 september 2013 om 13:31

Onder het motto ‘behoud het goede, maar blijf ontdekken’ introduceert bierbrouwer Grolsch een nieuw pils genaamd Kornuit. Kornuit van Grolsch is een nieuwe generatie pils, gebrouwen door de jongste generatie brouwers van Grolsch. Vanaf deze week is Kornuit van Grolsch bij de supermarkt verkrijgbaar in zowel sixpack flesjes als blik.

grolsch kornuit
Grolsch 12pack, 12 0,33 liter blikjes bier
Grolsch Kornuit set van 6 blikken á 0,33 liter

Verrassend fris pils
Peter Kuijper, één van de oorspronkelijke Grolsch brouwers, was zoals veel jonge mannen eigenwijs en een tikkeltje rebels. Net toegelaten tot het brouwersgilde, wilde hij zijn vakmanschap bewijzen en brouwde Grolsch. De huidige jongste generatie brouwers van Grolsch bezit dezelfde gedrevenheid en heeft op geheel eigen wijze een bijzonder nieuw pils gebrouwen. Door het toevoegen van een andere hopsoort is Kornuit van Grolsch een verrassend fris pils met een zachte afdronk. En dit is precies wat de jongste generatie brouwers voor ogen had: een pils dat ideaal is voor een avondje stappen met ‘kornuiten’. 

Gisela Rule, Marketing Directeur bij Grolsch zegt over Kornuit van Grolsch: “Wij bieden de Nederlandse consument graag onderscheidende en smaakvolle alternatieven binnen het huidige bieraanbod. Kornuit van Grolsch heeft zijn eigen smaak en daarmee ook zijn eigen doelgroep: de energieke, stoere en gepassioneerde twintigplusser die graag op stap gaat met zijn vrienden en van zijn vrijheid geniet. Dit verklaart ook direct de naamkeuze. Kornuit staat synoniem voor vriend en kameraad, en is daarmee de passende naam voor dit jonge, frisse pils.” 

Fris van buiten én van binnen
Een nieuw en jong pils, vraagt om een eigen uitstraling. De verpakking van Kornuit van Grolsch is daarom fris, net zoals het bier zelf. Vooral het blik van Kornuit springt in het oog door de mat witte achtergrond en het gebruik van zilver-, groen- en roodtinten. Daarbij wordt de naam Kornuit duidelijk en groot op het blik gecommuniceerd. Tevens bevat elke verpakking de handtekening van Peter Kuijper en een 'stempel' die niet alleen aangeeft dat Kornuit uit de stal van Grolsch afkomstig is, maar ook voor kwaliteit en vakmanschap staat. Het flesje van Kornuit heeft dezelfde vorm als de bekende Grolsch fles, maar valt op doordat het label dezelfde look and feel heeft als het blik.

Prijs en beschikbaarheid
Bezoekers van Valtifest konden in het weekend van 7 september als eerste Kornuit van Grolsch proeven en ontdekken. Vanaf deze week komt het nieuwste pils van Grolsch langzaam maar zeker beschikbaar bij de supermarkt in zowel een sixpack 33cl flesjes als sixpack blik. De adviesverkoopprijs is respectievelijk € 3,89 en € 5,49.

15 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

casper (gast) op 09-03-2019 om 18:04:01

Smakeloos geen mout of hop en een metaal smaak, heeft wat weg van budweizer vermengd met maes pils, gedronken van de tap. Ze hebben meer uitgegeven aan marketing als ingredienten dat is duidelijk.

Cor (gast) op 15-12-2018 om 08:47:58

Schrale, naar goedkoop huismerk, Schutters en zo, smakend bier. Nee, je krijgt er maagzuur van.

Leo (gast) op 28-09-2018 om 19:51:36

Heel vies bier, sorry!

postmen op 01-07-2018 om 09:43:06

Een verrassend lekker fris Pils

Jesse (gast) op 23-06-2018 om 21:31:16

Verschrikkelijk spul.

Zie meer reacties

Zie minder reacties