grolsch kornuit

Kornuit van Grolsch: Een verrassend fris pils

Onder het motto ‘behoud het goede, maar blijf ontdekken’ introduceert bierbrouwer Grolsch een nieuw pils genaamd Kornuit. Kornuit van Grolsch is een nieuwe generatie pils, gebrouwen door de jongste generatie brouwers van Grolsch. Vanaf deze week is Kornuit van Grolsch bij de supermarkt verkrijgbaar in zowel sixpack flesjes als blik.

23 september 2013 om 13:31


Verrassend fris pils
Peter Kuijper, één van de oorspronkelijke Grolsch brouwers, was zoals veel jonge mannen eigenwijs en een tikkeltje rebels. Net toegelaten tot het brouwersgilde, wilde hij zijn vakmanschap bewijzen en brouwde Grolsch. De huidige jongste generatie brouwers van Grolsch bezit dezelfde gedrevenheid en heeft op geheel eigen wijze een bijzonder nieuw pils gebrouwen. Door het toevoegen van een andere hopsoort is Kornuit van Grolsch een verrassend fris pils met een zachte afdronk. En dit is precies wat de jongste generatie brouwers voor ogen had: een pils dat ideaal is voor een avondje stappen met ‘kornuiten’. 

Gisela Rule, Marketing Directeur bij Grolsch zegt over Kornuit van Grolsch: “Wij bieden de Nederlandse consument graag onderscheidende en smaakvolle alternatieven binnen het huidige bieraanbod. Kornuit van Grolsch heeft zijn eigen smaak en daarmee ook zijn eigen doelgroep: de energieke, stoere en gepassioneerde twintigplusser die graag op stap gaat met zijn vrienden en van zijn vrijheid geniet. Dit verklaart ook direct de naamkeuze. Kornuit staat synoniem voor vriend en kameraad, en is daarmee de passende naam voor dit jonge, frisse pils.” 

Fris van buiten én van binnen
Een nieuw en jong pils, vraagt om een eigen uitstraling. De verpakking van Kornuit van Grolsch is daarom fris, net zoals het bier zelf. Vooral het blik van Kornuit springt in het oog door de mat witte achtergrond en het gebruik van zilver-, groen- en roodtinten. Daarbij wordt de naam Kornuit duidelijk en groot op het blik gecommuniceerd. Tevens bevat elke verpakking de handtekening van Peter Kuijper en een 'stempel' die niet alleen aangeeft dat Kornuit uit de stal van Grolsch afkomstig is, maar ook voor kwaliteit en vakmanschap staat. Het flesje van Kornuit heeft dezelfde vorm als de bekende Grolsch fles, maar valt op doordat het label dezelfde look and feel heeft als het blik.

Prijs en beschikbaarheid
Bezoekers van Valtifest konden in het weekend van 7 september als eerste Kornuit van Grolsch proeven en ontdekken. Vanaf deze week komt het nieuwste pils van Grolsch langzaam maar zeker beschikbaar bij de supermarkt in zowel een sixpack 33cl flesjes als sixpack blik. De adviesverkoopprijs is respectievelijk € 3,89 en € 5,49.

15 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

casper (gast) op 09-03-2019 om 18:04:01

Smakeloos geen mout of hop en een metaal smaak, heeft wat weg van budweizer vermengd met maes pils, gedronken van de tap. Ze hebben meer uitgegeven aan marketing als ingredienten dat is duidelijk.

Cor (gast) op 15-12-2018 om 08:47:58

Schrale, naar goedkoop huismerk, Schutters en zo, smakend bier. Nee, je krijgt er maagzuur van.

Leo (gast) op 28-09-2018 om 19:51:36

Heel vies bier, sorry!

postmen op 01-07-2018 om 09:43:06

Een verrassend lekker fris Pils

Jesse (gast) op 23-06-2018 om 21:31:16

Verschrikkelijk spul.

Johannes (gast) op 11-04-2018 om 10:45:10

Lekker fris, niet bitter, drinkt lekker weg en het smaakt niet heel sterk naar bier. Want echt bier is smerig! bitter bitter bitter. En radler is ook ranzig!

rob (gast) op 22-01-2014 om 17:33:40

omgay dit bier is zóoooooo super gay, xxx Ro & Emm

A.M. Stel (gast) op 30-12-2013 om 10:20:10

,T blijft natuurlijk grolschff=niettezuipen

Nick Enghardt (gast) op 30-12-2013 om 01:56:19

Had een flesje in mijn kerstpakket, nu toch maar eens aan gewaagd. Als je rekent op Grolsch-smaak, dan zoek je heil maar elders. Vind het zeker goed te pruimen, maar denk wel dat het 't best tot zijn recht komt op een warme zomerdag in plaats van het huidige druilerige weer. Proost!

Fred (gast) op 23-11-2013 om 11:52:10

Kornuit is qua smaak geen Grolsch.
Een flauw, laf biertje. Een soort eigen-merk-supermarktbiertje.
Als je niets anders in huis hebt, zou je het wellicht drinken.

Bas ten Arends (gast) op 13-11-2013 om 11:29:48

Hoeveel procent zit er in G mi conjo's

Marcel Braakhuis Almelo (gast) op 02-11-2013 om 17:04:06

Sorry maar ben een Tukker in hart en nieren,maar word er niet echt warm van !
Drink "Klok bier" en pijpjes,beugels van alles,maar goed drink deze zes met smaak op,maar ga dan wel weer over op de "gewone koale piepen"

John Kenner (gast) op 26-10-2013 om 19:10:02

Inderdaad. Toch ook even een blik Kornuit gehaald om te proberen, maar helaas een laffige waterige smaak geproefd. Het is inderdaad "zacht" zoals de kreet op het blik beloofd, maar zeker niet "fris".
Ik had gehoopt op een kruidige hoppige smaak zoals Grolsch pils vroeger was, maar Kornuit is bijna het tegenovergestelde hiervan.
Verder prima te drinken, maar wel een wegklokbier.

Jo Bessems (gast) op 26-10-2013 om 16:35:19

Ik heb net ook het eerste flesje opengemaakt en in een hoog Gulpener Neubourg glas uitgeschonken. Ik vind de hopbitterheid enorm tegenvallen en doordat het pils minder koolzuur lijkt te bevatten, valt de 'frisheid' ook wat tegen. Grolsch schermt heel erg met het verleden met Peter Kuiper, als ze echt willen opvallen, breng dande oorspronkelijke Grolschsmaak van weleer terug.

Steven Lantinga (gast) op 16-10-2013 om 21:49:31

Bier (en met name pils) is emotie, dat wordt alleen maar extra benadrukt door "de energieke, stoere en gepassioneerde twintigplusser". Heb net mijn eerste slokken gehad, en moet zeggen dat het me nauwelijks vernieuwend smaakt (in tegenstelling tot Urtyp destijds). Maar dat is ook lastig zeggen met pils, omdat het hier vaak om hele kleine variaties in smaak gaat. Juist daarom valt Grolsch hier met die woorden door de mand. Kijk doelgroep, hier is jullie eigen pils! is wat ze lijken te willen zeggen. Nou, ik trap er niet in! Maar misschien is dat wel omdat ik niet zo stoer ben (maar wel een twintigplusser!).

Reclame van Grolsch Premium Pilsener

Wilhemus met beugels
Het aanstekelijke 'plop' geluid en de bekende tonen van neerlands trots: het Wilhelmus.

Meer reclames van Grolsch Premium Pilsener

Laatste reacties