Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lager verkoopvolume AB InBev

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lager verkoopvolume AB InBev

28 oktober 2016 om 14:48

In het derde kwartaal heeft AB InBev aanzienlijk minder bier weten te verkopen.

Anheuser-Busch InBev heeft last van de economische crisis in Brazilië. 

AB InBev logo

Het totale verkoopvolume van AB InBev ging 0,9 procent omlaag, mede door een daling van ruim 4 procent in Brazilië. Doordat de megabrouwer zijn biertjes wel duurder wist te verkopen, nam de vergelijkbare omzet wel met 2,8 procent toe tot 11,1 miljard dollar (10,2 miljard euro).

De nettowinst ging met bijna 60 procent omlaag naar 557 miljoen euro. Dat resultaat werd onder meer gedrukt door kosten die AB InBev moest maken voor de overname van SABMiller, die op 10 oktober werd afgerond. Die fusie heeft de nummers 1 en 2 op de mondiale biermarkt onder een dak gebracht. Heineken is nu de op een na grootste brouwer ter wereld.

SAB Miller

AB InBev bieren en afgestoten bieren van SABMiller De resultaten van SAB Miller worden pas vanaf het vierde kwartaal in de boeken opgenomen. AB InBev kwam wel met een tussentijds handelsbericht over de gang van zaken bij zijn kersverse dochter.

Lees ook

Afgezien van de merken die moesten worden afgestoten om concurrentiebezwaren tegen de fusie weg te nemen, zoals Grolsch, ging het verkoopvolume met 3 procent omlaag. Vooral in Azië wist SAB Miller minder bier te slijten.

AB InBev heeft door de slechte prestaties in Brazilië zijn verwachtingen voor heel 2016 wat moeten temperen. Het gaat nu uit van een groei van de opbrengsten in lijn met de inflatie, waar eerder een sterkere toename werd voorzien.

Cookie instellingen