Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lambiekbrouwerij Lindemans investeert in uitbreiding brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lambiekbrouwerij Lindemans gaat uitbreiden

25 juni 2013 om 11:19

Om te kunnen voldoen aan de stijgende buitenlandse vraag, investeert lambiekbrouwerij Lindemans 15 miljoen euro in een nieuwe productie- en opslagruimte die de bestaande capaciteit verdubbelt.

Lambiekbrouwerij Lindemans gaat uitbreiden
Brouwerij Lindemans logo
Brouwerij Lindemans logo

Vorige week werd bekend dat de Belgische bierexport met 70% is gegroeid in de afgelopen tien jaar. Ook lambiekbrouwerij Lindemans kan dit duidelijk merken in de vraag die vanuit het buitenland komt.

Lees ook

Toename vraag vanuit buitenland

Sinds 1822 brouwt Lindemans haar bieren in Vlezenbeek. De afgelopen tien jaar is de productie door de sterk gegroeide buitenlandse vraag gestegen van 50.000 tot 85.000 hectoliter per jaar. Hiermee heeft Lindemans haar maximumcapaciteit bereikt. In de afgelopen vijf jaar steeg de vraag op de Europese markt met 63 procent, de Aziatische markt met maar liefst 318 procent en in Noord- en Zuid-Amerika met 20 procent. Om aan deze sterk toenemende vraag te kunnen voldoen, heeft Lindemans 15 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding van de brouwerij.

Verdubbeling capaciteit

Met de nieuwbouw wordt de bestaande opslag-, afvul- en verpakkingscapaciteit verdubbeld. Op termijn zullen er door de uitbreiding van de brouwerij 15 tot 20 extra fulltime werkkrachten aangenomen kunnen worden. De nieuwbouw zal volgens de huidige planning in april 2014 klaar zijn.

Biertoerisme

Lindemans creëert ook een ontvangstruimte voor 100 personen. Omdat de brouwer vlakbij Brussel is gevestigd, kunnen ze mee profiteren van de toeristen die omwille van het Belgische bier naar België komen.

Cookie instellingen