Lambiekbrouwerij Lindemans gaat uitbreiden

Lambiekbrouwerij Lindemans gaat uitbreiden

25 juni 2013 om 11:19
Brouwerijen

Om te kunnen voldoen aan de stijgende buitenlandse vraag, investeert lambiekbrouwerij Lindemans 15 miljoen euro in een nieuwe productie- en opslagruimte die de bestaande capaciteit verdubbelt.

Vorige week werd bekend dat de Belgische bierexport met 70% is gegroeid in de afgelopen tien jaar. Ook lambiekbrouwerij Lindemans kan dit duidelijk merken in de vraag die vanuit het buitenland komt.

Toename vraag vanuit buitenland

Sinds 1822 brouwt Lindemans haar bieren in Vlezenbeek. De afgelopen tien jaar is de productie door de sterk gegroeide buitenlandse vraag gestegen van 50.000 tot 85.000 hectoliter per jaar. Hiermee heeft Lindemans haar maximumcapaciteit bereikt. In de afgelopen vijf jaar steeg de vraag op de Europese markt met 63 procent, de Aziatische markt met maar liefst 318 procent en in Noord- en Zuid-Amerika met 20 procent. Om aan deze sterk toenemende vraag te kunnen voldoen, heeft Lindemans 15 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding van de brouwerij.

Verdubbeling capaciteit

Met de nieuwbouw wordt de bestaande opslag-, afvul- en verpakkingscapaciteit verdubbeld. Op termijn zullen er door de uitbreiding van de brouwerij 15 tot 20 extra fulltime werkkrachten aangenomen kunnen worden. De nieuwbouw zal volgens de huidige planning in april 2014 klaar zijn.

Biertoerisme

Lindemans creëert ook een ontvangstruimte voor 100 personen. Omdat de brouwer vlakbij Brussel is gevestigd, kunnen ze mee profiteren van de toeristen die omwille van het Belgische bier naar België komen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Puur Weizen

Guy vertelt over Grolsch Puur Weizen
Brouwer Guy vertelt in deze Grolsch commercial over Grolsch Puur Weizen. Een tarwebier van Grolsch dat gebrouwen is volgens het Reinheitsgebot.

Meer reclames van Grolsch Puur Weizen

Laatste reacties