Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lowlander Botanical Beers plant duurzaam kerstbomenbos

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lowlander Botanical Beers plant duurzaam kerstbomenbos

06 december 2019 om 12:30

Lowlander Botanical Beers is van plan om de jaarlijkse verspilling op kerstbomen te verkomen. Zij doneren daarom bij elk verkochte Winter I.P.A €0,05.

Lowlander Winter I.P.A.
Lowlander Winter IPA
Lowlander beer logo

Lowlander voorkomt! 

Sint eruit, kerstboom erin. Gezellig, maar wist je dat jaarlijks een groot deel van de ruim 2,5 miljoen verkochte kerstbomen bij het afval eindigt?

Nadat botanisch brouwer Lowlander vorig jaar iedereen opriep kerstbomen aan hen te doneren voor het brouwen van hun Winter I.P.A. gaan ze dit jaar een stap verder: van recyclen naar voorkomen. Voor ieder verkocht flesje Winter I.P.A. doneert Lowlander namelijk €0,05 aan Adopteer een Kerstboom, om zo samen een duurzaam Lowlander Kerstbomenbos aan te planten. Hierdoor kunnen steeds meer mensen genieten van een gezellige én duurzame kerst. En van een lekkere Lowlander Winter I.P.A. natuurlijk. 

Lees ook

Lowlander Winter I.P.A.

Botanisch brouwer Lowlander lanceerde recent hun Winter I.P.A., gebrouwen met vorig jaar gedoneerde kerstbomen. Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik: “De impact van onze donatie oproep was enorm; we besloten voor dit jaar dan ook te kijken naar het voorkómen van kerstbomen afval in plaats van het recyclen. We benaderden Erwin en Kyra van Adopteer een Kerstboom om deze kerst samen zoveel mogelijk Nederlanders blij maken met een duurzaam alternatief”. 

Kerstboom

Adopteer een kerstboom

Dit bleek door de enorme vraag enerzijds en het aanbod van slechts 3.500 adoptiebomen anderzijds simpelweg onmogelijk. En zo ontstond het idee om een oplossing voor de toekomst te bedenken: voor ieder verkocht flesje Winter I.P.A. doneert Lowlander €0,05 aan Adopteer een Kerstboom voor het aanplanten van nieuwe, biologische kerstbomen in het Lowlander Kerstbomenbos.