Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lufthansa doet mee aan het Oktoberfest!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Lufthansa doet mee aan het oktoberfest

Lufthansa doet mee aan het Oktoberfest!

27 september 2018 om 10:27

Het weekend van 22 en 23 september is het Oktoberfest gestart in München en de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa doet ook mee aan het Oktoberfest!

Foto van Lufthansa tijdens Oktoberfest

Lufthansa

Lufthansa kondigde vorige week aan dat zij vaatjes bier aan boord van het vliegtuig zullen brengen. Ze schenken bier aan alle liefhebbers op vluchten vanuit New York City, Singapore en Shanghai naar München. Er zullen meer Europese bestemmingen volgen waar versgetapt bier zal worden geschonken.

Bijzonder biervat

Om vers bier te tappen in het vliegtuig is speciaal vat geselecteerd waarin de koolzuurdruk wordt geregeld door een klep. Zo wordt een overdruk aan boord voorkomen en is bier tappen voor het Oktoberfest mogelijk op 10.000 meter hoogte. In 2016 maakte KLM het ook mogelijk om getapt bier te drinken aan boord van het vliegtuig.

Oktoberfest Menu

Het is voor het eerst in 50 jaar dat er weer versgetapt bier op lijnvluchten van Lufthansa te drinken is. Er zijn nog meer feestelijke dingen bedacht om de passagiers een Oktoberfest vibe te geven. Een voorbeeld daarvan is dat business class passagiers een Oktoberfest-menu voorgeschoteld krijgen.

Heel veel voedsel

Bij alle twaalf lounges van terminal 2 van het vliegveld in München is er ook traditioneel Oktoberfest voedsel voorbereid: meer dan 3900 kg Leberkäse, meer dan 28.000 pretzels en ongeveer 700 kg witte worst. Hier kun je natuurlijk ook de erkende Oktoberfest bieren van de tap vinden.

Medewerkers in kostuums

Zélfs de Lufthansa medewerkers in terminal 2 wisselen hun werkkleding in voor de tradionele klederdracht. De vrouwen in donkerblauwe Dirndl japonnen en de mannen met een blauwe, knielange leren Lederhosen van de kostuumspecialist uit München, Angermaier. Natuurlijk zal het cabinepersoneel op bepaalde vluchten ook in kostuum zitten!

Lees ook

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties