Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lustrum van Bierfestival Groningen groot succes

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lustrum van Bierfestival Groningen groot succes

13 april 2015 om 10:55

Ruim 5000 bezoekers kwamen op het Lustrum van Bierfestival Groningen af. Er werden meer dan 150 bieren geschonken.

Bierfestival Groningen
Brouwerij Maallust bierpakketten met bierglazen
Baxbier brouwerij en proeflokaal

Afgelopen weekend was Bierfestival Groningen in de Martinikerk weer de grootste bierproeverij van Nederland. Ruim 5000 bezoekers kwamen op dit Groningse spektakel van internationale allure af! Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen waren als vanouds vertegenwoordigd.

Meer dan 150 bieren van de tap

Er werden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en diverse bieren op fles. Brouwerijen en importeurs bemanden veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kon worden. Zo probeert de organisatie de kwaliteit voor haar bezoekers te bewaken. Er konden masterclasses worden gevolgd van verschillende prominente bierkenners. De organisatie is er met het diverse programma, spannende vakwedstrijden en interessante masterclasses, weer in geslaagd een unieke belevenis voor elke bierliefhebber te creëren.

Net als voorgaande jaren was het festival weer over drie sessies op vrijdag en zaterdag verdeeld. Bierliefhebbers kregen zo de kans om meerdere bieren te proeven zonder aan één stuk door te hoeven drinken. Op die manier bleef het proeven verantwoord en de gezelligheid tijdens het festival gewaarborgd.

Bierfestival Groningen Martinikerk Spraakmakende Masterclasses

Zoals gebruikelijk bood het festival diverse masterclasses aan van alom gerespecteerde bierkenners. Vrijdagavond gaf Melissa Cole (UK) een masterclass over bier- en spijscombinaties en Bax Bier gaf in samenwerking met Het Koffiestation een lezing en proeverij over koffie en bier.

Lees ook

Biersommelier en zytholoog Fiona de Lange presenteerde eveneens vrijdagavond een masterclass over de ‘Nationale Bierbank’. Zij liet geïnteresseerden tijdens deze proeverij diverse 25 jaar oude ‘vintage bieren’ proeven.

Zaterdagavond werd er een masterclass gegeven door Cor Hooymaayers die vertelde over bier dat op hout gelagerd is.

Afsluitend was het de beurt aan de Griekse Brouwerij ‘SEPTEM’ die een lezing gaven over technieken voor verrijking van hoparoma en smaak.

Brouwwedstrijden van hoog niveau

Dit jaar werden er drie brouwwedstrijden georganiseerd. Deze werden vakkundig beoordeeld door een jury van professionele keurmeesters. Amateurbrouwers werden uitgedaagd om de beste ‘Saison’ te brouwen. De winnaar van de amateurbrouwers was dit jaar Henkjan Matthijs. Ook was er een brouwwedstrijd voor de lekkerste Saison welke beoordeeld werd door een consumentenjury. BIIR Barcelona werd hiermee verdiend eerste.  Van de professionele brouwers werd verwacht dat zij de beste en lekkerste Tripel brouwden. Hierbij kwam Brouwerij Maallust als beste uit de bus.

Beste bier- en Spijscombinatie

Daarnaast werden horecabedrijven in Nederland uitgedaagd de beste bier- & spijscombinatie te bedenken. De zeer gerenommeerde jury bestond uit Derek Walsh, Melissa Cole en Els Eggens. ‘t Feithhuis viel dit keer in de prijzen met de beste combinatie.  

Volgend jaar vindt Bierfestival Groningen op 8 en 9 april 2016 wederom plaats in de Martinikerk.

Cookie instellingen