Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bax Bier | Bierbrouwerij en proeflokaal in Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bax Bier

Bax Bier is een bierbrouwerij uit Groningen (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Baxbier brouwerij en proeflokaal
Bax Oma's Pruim
Bax Kon Minder

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bax Bier

Bax Bier heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bax Bier!
 • Bax Koud Vuur - Porter - 6,5%

  Waar rook is, was vuur! Deze Porter krijgt zijn rokerige karakter door het gebruik van gerookte en gebrande mouten.  Smaken van chocolade, koffie, gebrand en zoetigheid komen het sterkst naar voren. Ook qua geur doet de rook veel goeds met de chocola!

Niet meer gebrouwen door Bax Bier

Er zijn bij ons 7 bieren bekend van Bax Bier die nu niet meer worden gebrouwen.

 • Bax Kon Minder Blond - Blond - 5,1%

  Kon Minder is een fris bier met een mooi fruitig hop karakter door onder meer het gebruik van Amerikaanse hoppen en sinaasappelschil.

 • Bax Rokkenjager - Lentebier - 6,5%

  Rokkenjager van Bax Bier uit Groningen is een fruitig lentebiertje. Het bier bevat 6,5% alcohol en ontleend haar naam aan de befaamde rokjesdag.

 • Bax Kon Minder Dubbel - Dubbel - 6,6%

  Kon Minder Dubbel van Bax Bier heeft een zoete complexe smaak met karamel tonen.

 • d'Olle Grieze 2017 Bax Bier - Ale - 3,3%

  d'Olle Grieze (2017) is een lichte Session ale van brouwerij Bax Bier. Dit Groningse biertje heeft een moutige smaak met een bittere afdronk. 

 • Bax Hiphopper - India Pale Ale - 6%

  Bax Hiphopper heeft een hoppige, bittere smaak.

 • Bax Ketter - Porter - 8,5%

  Ketter is een Imperial Smoked Porter van brouwerij Bax Bier. Dit bier is lekker met chocolade en bevat 8.5 procent alcohol.

 • Bax Oma's Pruim - Bock - 6,5%

  Oma's Pruim is een goed gerijpt bier met een klein zuurtje. Dit bier smaakt heerlijk bij pure chocolade, noten en gegrild vlees.

Achtergrond informatie

Aan de keukentafel

De twee vrienden, Jeroen Bax en Sepp Jansen, brouwen al langer toen ze op een gegeven moment samen van één van hun gebrouwen biertjes aan het nuttigen waren zeiden ze: 'die is wel erg lekker. Dit kunnen we gewoon gaan verkopen.

Groter aanpakken

Vanaf April 2014 komen zij dan ook als brouwerij met hun eigen bieren. Eerst met een Rook Porter en een Amerikaans blond bier. Deze bieren hebben zij in hun eigen huiskamerbrouwerij, bij Bax thuis, ontwikkeld. Maar waar maar twintig liter per keer te brouwen valt, dat is ongeveer 2,5 kratje, is dit dus lang niet genoeg om te gaan verkopen. Daarom nemen ze de recepten die ze brouwen mee naar een bevriende brouwerij in Amsterdam en daar maken ze 1.000 liter per keer. 

Brouwerij in Groningen

Het streven is om een eigen brouwerij in Groningen te gaan beginnen, maar voordat dat zover is, zijn de twee vermoedelijk een aantal jaren en flink wat euro's verder. Ze hopen dat het zo goed ontvangen wordt dat ze investeerders vinden. Of dat ze via crowdfunding aan een investering voor een brouwerij kunnen komen.

Lees ook

Balans

Maar ook zonder eigen brouwerij gaat het de twee mannen vooralsnog goed af. Ze willen met de smaak van hun bier vooral de Nederlandse speciaalbieren op de kaart zetten. Jansen: 'Het is juist de kunst om heel lekker bier te maken met minder granen, waardoor je ook minder alcohol krijgt. Als ze alcohol willen drinken, dan kopen ze maar een krat pils.' Wij geven bekende soorten speciaalbier een twist en maken gebruik van invloeden en technieken die zijn overgewaaid uit Groot-Brittannië en Amerika.

Opening eigen brouwerij

Op 17 september 2016 werd hun eigen brouwerij geopend in Groningen. De nieuwe brouwerij, met proeflokaal en terras, is te vinden aan de Friesestraatweg 201 - 2a in Groningen. Op donderdag en vrijdag ben je welkom tussen 16:00 en 22:30 en op zaterdag en zondag tussen 14:30 en 22:30!

Bax Bier in het nieuws