Bax Bier

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Friesestraatweg 201 2a
Postcode
9743 AC
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bax Bier

Bax Bier in het nieuws

d'Olle Grieze 2019 wordt gebrouwen in Veendam

Vijfde Bird collab: Baxbier

Wat wordt de favoriete brouwerij van Nederland?

Achtergrond informatie

Aan de keukentafel

De twee vrienden, Jeroen Bax en Sepp Jansen, brouwen al langer toen ze op een gegeven moment samen van één van hun gebrouwen biertjes aan het nuttigen waren zeiden ze: 'die is wel erg lekker. Dit kunnen we gewoon gaan verkopen.

Groter aanpakken

Vanaf April 2014 komen zij dan ook als brouwerij met hun eigen bieren. Eerst met een Rook Porter en een Amerikaans blond bier. Deze bieren hebben zij in hun eigen huiskamerbrouwerij, bij Bax thuis, ontwikkeld. Maar waar maar twintig liter per keer te brouwen valt, dat is ongeveer 2,5 kratje, is dit dus lang niet genoeg om te gaan verkopen. Daarom nemen ze de recepten die ze brouwen mee naar een bevriende brouwerij in Amsterdam en daar maken ze 1.000 liter per keer. 

Brouwerij in Groningen

Het streven is om een eigen brouwerij in Groningen te gaan beginnen, maar voordat dat zover is, zijn de twee vermoedelijk een aantal jaren en flink wat euro's verder. Ze hopen dat het zo goed ontvangen wordt dat ze investeerders vinden. Of dat ze via crowdfunding aan een investering voor een brouwerij kunnen komen.

Balans

Maar ook zonder eigen brouwerij gaat het de twee mannen vooralsnog goed af. Ze willen met de smaak van hun bier vooral de Nederlandse speciaalbieren op de kaart zetten. Jansen: 'Het is juist de kunst om heel lekker bier te maken met minder granen, waardoor je ook minder alcohol krijgt. Als ze alcohol willen drinken, dan kopen ze maar een krat pils.' Wij geven bekende soorten speciaalbier een twist en maken gebruik van invloeden en technieken die zijn overgewaaid uit Groot-Brittannië en Amerika.

Opening eigen brouwerij

Op 17 september 2016 werd hun eigen brouwerij geopend in Groningen. De nieuwe brouwerij, met proeflokaal en terras, is te vinden aan de Friesestraatweg 201 - 2a in Groningen. Op donderdag en vrijdag ben je welkom tussen 16:00 en 22:30 en op zaterdag en zondag tussen 14:30 en 22:30!

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.