Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maximus start de zomer met witbier van vlierbloesem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maximus start de zomer met witbier van vlierbloesem

09 juni 2023 om 14:28

Brouwerij Maximus uit Utrecht heeft voor de zomer van 2023 een nieuw bier op de markt gebracht. Het witbier Witlove is dit jaar gebaseerd op vlierbloesem en Nieuw-Zeelandse hop.

Maximus Witlove in 2023 met vlierbloesem
Maximus Brouwerij logo
Maximus start de zomer met witbier van vlierbloesem

Zomers Maximus bier

Maximus Brouwerij uit Utrecht start de zomer met witbier Witlove gebaseerd op vlierbloesem uit het Voedselbos Haarzuilens en Nieuw-Zeelandse hop (5,5%).

Vlierbloesem geplukt Witlove is een ultiem zomerbier met frisse tonen en een licht zuurtje dat elk jaar met wisselende kruiden terugkeert. Het krijgt het bijzonder karakter door samenwerking met Voedselbos Haarzuilens, waarbij ieder jaar passende kruiden op het landgoed geselecteerd worden. Dit jaar wordt de zoet-frisse vlierbloesem gecombineerd met de Nieuw-Zeelandse hopsoorten Motueka en Pacific Jade die voor een iets hoppiger karakter en tonen van limoen, kruisbes en sauvignon blanc zorgen.

Lees ook

Het bier is verkrijgbaar op fust en blik.

Voedselbos

Het Voedselbos van de Stichting Lekkerlandgoed en Natuurmonumenten (www.lekkerlandgoed.nl) kent een prachtig ecosysteem met een hoge biodiversiteit. In het gebied groeien 200 soorten inheemse en exotische eetbare planten, kruiden, specerijen, bessen en andere fruitsoorten.

Cookie instellingen