Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

MBO opleiding bier brouwen gestart

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

MBO opleiding bier brouwen gestart

27 oktober 2017 om 09:31

Er is dit jaar een MBO-opleiding tot bierbrouwer gestart. Moest je eerst nog naar België om een gedegen brouwersopleiding te volgen, nu kun je hem volgen vanuit Schiedam. 

Brouwerij Noordt
Brouwerij Noordt header
Brouwerij Noordt logo

MBO-opleiding tot brouwer

Er zijn inmiddels meer dan 500 Nederlandse brouwerijen, waarvan een groot deel huurbrouwer is. Toch is er een initiatief om goed onderlegde brouwers op te gaan leiden. De MBO bierbrouwopleiding werd bedacht door Fer Kok van Brouwerij de Prael en Peter Rouwen van Brouwerij Noordt

Bierbrouwopleiding

Mout om bier te brouwenDe brouwopleiding wordt aangeboden in Schiedam bij Lentiz. De opleiding is een initiatief van StiBON en Lentiz, met medewerking van CRAFT en de Nederlandse Brouwers.

Lees ook

Het doel is om de de biercultuur van Nederland een enorme boost te geven. Studenten zullen naast brouwen ook standaardvakken als Nederlands, Engels en rekenen volgen. Zij zullen 600 uur per jaar stage lopen en dit zal gebeuren bij verschillende brouwerijen door het hele land. 

Er is dus een samenwerking met de opleiding tot bierambassadeur/biersommelier StiBON. Samen hopen zij de kwaliteit van Nederlandse brouwsels steeds verder te verhogen.