Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Corona bier niet meer gebrouwen in Mexico | Coronacrisis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mexicanen stoppen met het brouwen van Corona bier

08 april 2020 om 12:10

AB InBev stopt tijdelijk met de productie van Corona bier in Mexico, dit op bevel van de Mexicaanse regering. Het bier zal in andere brouwerijen worden gebrouwen, waaronder in de Jupiler-brouwerij in Jupille (Luik).

Corona extra // Pixabay
Corona Logo

Geen Corona uit Mexico

AB InBev AB InBev is sinds 5 april gestopt met de productie van Corona bier in Mexico, dit op bevel van de Mexicaanse regering. Het brouwen van bier wordt door de overheid in Mexico als niet-essentieel gezien bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Andere bierbrouwerijen nemen de productie over, waaronder de Jupiler-brouwerij in Jupille (Luik).

Lees ook

Grupo Modelo 

Door de uitbraak van het coronavirus legt de Mexicaanse regering het publieke leven stil, daarom moeten ook brouwerijen hun werkzaamheden stoppen. Eén van deze brouwerijen is de Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, onderdeel van AB InBev. De brouwerij brouwt Corona bier en andere merken die doorgaans naar 180 landen wereldwijd worden geëxporteerd. AB InBev probeert een uitzondering te krijgen, maar het ziet ernaar uit dat de Mexicaanse brouwerijen tot minstens 20 april stil liggen. Grupo Modelo Mexico

Genoeg Corona bier voor iedereen

Nu het bierbrouwen er niet meer in zit voor Mexico moet de productie van het bier toch doorgaan. Tot een jaar geleden werd Corona alleen in Mexico gemaakt, maar sinds vorig jaar ook in de Jupiler-brouwerij in Jupille. De Jupiler-brouwerij kan tot nu toe gewoon blijven produceren. Zelfs als het bierbrouwen in België ook wordt stilgelegd zijn er nog steeds grote voorraden van Corona bier in de magazijnen. 

Cookie instellingen