Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf | Jupiler bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf

Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf is een bierbrouwerij uit Jupille-sur-Meuse (België) die is opgericht in 1853. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Jupiler van Brasserie Piedboeuf
Jupiler Force Logo
Jupiler logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf

Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf!
 • Jupiler Pils - Pils - 5,2%

  Jupiler is een bitterzachte pils met 5,2% alchol en heeft een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke rijke moutsmaak.

 • Jupiler 0.0 - Pils - 0%

  Jupiler 0.0 is nog niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar (februari 2017). 

 • Jupiler Blue - Pils - 3,3%

  Jupiler Blue is een pils met slechts 3,3% alcohol. Een perfect gekoeld biertje, met de verfrissende smaak van een bitterzachte Jupiler en wat minder alcohol.

Niet meer gebrouwen door Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf

Er zijn bij ons 4 bieren bekend van Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf die nu niet meer worden gebrouwen.

 • Jupiler Tauro - Blond - 8,3%

  Vergeleken met de 'normale' Jupiler een meer uitgesproken karakter en een extra dikke schuimkraag. Wel behoudt het biertje de herkenbare 'Jupiler-smaak'

 • Jupiler NA - Alcoholarm - 0,5%

  Jupiler NA heeft een frisse en een licht moutige smaak.

 • Jupiler New Tauro - Blond - 6,2%

  Ietwat zoet naar geroosterd suiker, ontbijtgranen en lichte tonen van granenkoekjes.

 • Jupiler Force - Alcoholvrij - 0%

  Jupiler Force heeft een frisse smaak, met een lichte citrus achtergrond.

Achtergrond informatie

Brouwerij Piedbœuf, ook bekend als Brouwerij Jupiler, is een grote familiale Belgische brouwerij, opgericht in 1853 en gelegen in de Luikse plaats Jupille-sur-Meuse, deelgemeente van de stad Luik.

Het bedrijf werd ooit opgericht door de Luikse familie Vandamme waartoe ook ridder Alexandre Vandamme behoort, die vandaag binnen InBev de belangen van de familie bewaakt.

Jean-Théodore Piedboeuf

Voordat de familie Piedboeuf zich op het brouwen stortte, bouwde ze stookketels voor voornamelijk Belgische en Duitse brouwerijen. In 1853 brouwt Jean-Théodore Piedboeuf zijn eerste bier, dat hij laat rijpen in de voormalige wijnkelders van een oud kasteeltje in Jupille-sur-Meuse bij Luik. Vanaf 1910 brouwt Piedboeuf ondergistend bier en is sinds de 30-er jaren van de vorige eeuw de grootste brouwerij van Luik en Oost-België. Jupiler slaagt erin een groot aantal brouwerijen over te nemen. Bekende namen uit een groots verleden zijn Het Sas uit Boortmeerbeek, Aigle-Belgica in Brugge, Krüger uit Eeklo, de Brouwerij van Gistel en Brouwerij Lamot in Mechelen.

Lees ook

Waar weet niemand

In 1950 lanceerde Piedboeuf de Jupiler Urtyp, een zacht dort-type met 5,5% alcohol. Dit smakelijke bier heeft in de 90-er jaren plaats moeten maken voor de luxepilsener van Artois: Loburg. Het toeval wil, dat de huidige Loburg helemaal niet meer lijkt op het vroegere bier van Artois, maar op de Jupliler Urtyp. Of deze nu in Leuven of in Jupiler wordt gebrouwen, of in beide weet niemand.

Extra Piedboeuf wordt Jupiler

De pils van Piedboeuf heet Extra Piedboeuf. Tot 1966. Dan verschijnt de Jupiler op de markt, een tijdje nog onder de naam Jupiler 5, nu zonder nummer. Jupiler wordt de populairste pils van België, groter nog dan rivaal Stella Artois uit Leuven. En echte mannen weten waarom!

Internationaal

Om internationaal te kunnen opereren en concurreren wordt de Leuvense rivaal via een aantal stappen de beste vriend. In 1986 vormen Artois en Piedboeuf de internationale marketingonderneming: Artois Piedboeuf International (A.P.I.). In 1987 wordt de naam Artois Piedboeuf Interbrew. In maart 1988 fuseren de brouwerijen en andere betrokken maatschappijen officieel tot Belbrew, waarna de naam in 1989 in Interbrew wordt veranderd.

Nog weer later

Inmiddels zijn we enkele stappen verder en is Interbrew na een fusie met het Braziliaanse AmBev tot InBev en na de overname van het Amerikaanse Anheuser-Busch tot AB InBev in volume de grootste brouwer ter wereld.

Overnames door Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf

Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf heeft 8 overnames gedaan. De eerste overname door Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf werd gedaan in 1921 (Devos Brouwerij) en de laatste in 1981 (Brouwerij Lamot). Bekijk hieronder de lijst met alle overnames door Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf.

Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf in het nieuws

Producten van Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf

Bekijk alle producten van Bierbrouwerij Brasserie Piedboeuf die op dit moment te koop zijn.

Cookie instellingen