Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Minder Oktoberfest bezoekers in eerste weekend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Minder Oktoberfest bezoekers in eerste weekend

19 september 2016 om 15:40

Het eerste weekend van de 183ste editie van het Oktoberfest zit erop! Er zijn dit jaar beduidend minder bezoekers naar het grootste bierfestival ter wereld gekomen.

Regen tijdens Oktoberfest

Het eerste weekend trok maar liefst 50% minder bezoekers dan vorig jaar, namelijk 500.000 mensen. In 2015 kwamen er ongeveer 1 miljoen bierliefhebbers naar het openingsweekend. 

Slecht weer en angst voor terreur

De enorme daling in het aantal bezoeker is te wijten aan het regenachtige weer in München afgelopen weekend en de angst voor terreur. 

Door het slechte weer is er wel relatief veel warm gegeten. Ondanks dat er een half miljoen minder mensen waren tijdens het eerste Oktoberfest weekend is er maar één os minder gegeten dan vorig jaar, namelijk negen!

Lees ook

Er zijn veel veiligheidsmaatregelen dit jaar, dit zorgde op de eerste dag voor veel oponthoud bij het betreden van de Wiesn. Om deze reden ondersteunt de politie de controles bij de ingang.

De aanslagen van de afgelopen maanden lijken ook invloed te hebben op de bezoekersaantallen. Zo annuleerde bijvoorbeeld Regine Sixt de 'Damen-wiesn' dit jaar. Het evenement organiseerde ze de afgelopen vijfentwintig jaar op het Oktoberfest, maar ze durft het dit jaar niet aan.

Bekijk het aanslaan van het eerste fust voor Oktoberfest 2016