Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mitra bier van de maand | Monte Cristo van Bosteels

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mitra bier van de maand: Monte Cristo

16 april 2021 om 12:18

Monte Cristo van Brouwerij Bosteels is het Mitra bier van de maand april 2021. Dit speciaalbier werd in werd in 2019, zeventien jaar na de laatste introductie van een nieuw bier, gelanceerd door de Belgische brouwerij.

Monte cristo bier van de maand bij mitra
Monte Cristo logo
Monte Cristo speciaalbier van Brouwerij Bosteels

Mitra bier van het jaar 

Mitra gaat ook dit jaar op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Consumenten kunnen hun stem uitbrengen op de verschillende bieren van de maand. Op deze manier wordt aan het einde van het jaar een bier met het hoogste percentage positieve stemmen gekozen tot 'Mitra bier van het jaar'. Mitra Drankenspeciaalzaken houdt deze competitie in samenwerking met Biermagazine. 

Monte Cristo

Bosteels Monte Cristo flesje van 33cl Monte Cristo is het vierde bier van Brouwerij Bosteels uit België. Het bier werd in 2019, zeventien jaar na de laatste introductie van een nieuw bier, gelanceerd. Het bier is genoemd naar het boek ‘De graaf van Monte Cristo’, over de zoektocht naar een verbluffende schat. De brouwerij ziet Monte Cristo dan ook als de zoektocht naar een schat: het is een rijk bier waarin je steeds nieuwe smaken ontdekt. Er is ruim vijf jaar aan het recept gewerkt om tot het uiteindelijke bier te komen.

Lees ook

Monte Cristo heeft een kruidige, wijnachtige geur met aroma's van vanille, chocolade en rood fruit. De smaak is vol en zoet, waarin je tonen van gekonfijt fruit, karamel en vanille kunt ontdekken. Dit bier combineert goed bij stoofvlees of desserts met chocolade.

Vorige winnaars

Dit is het vierde jaar op rij dat deze competitie wordt gehouden. De vorige winnaars zijn: 

- Mitra Bier van het jaar 2018: Elixer van Grutte Pier
Mitra Bier van het jaar 2019: Joey Greenhorn van Kompaan
- Mitra Bier van het jaar 2020: Rodulf de Viking van Grutte Pier 

In 2021 maken St. Feuillien Grand Cru, Frontaal RhodesianPohjala Must Kuld en Monte Cristo kans op de titel. In mei zal een volgende uitdager zich aandienen. Bekijk de huidige stand voor de verkiezing op de website van Mitra Drankenspeciaalzaken

Cookie instellingen