Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Monte Cristo | Gerstewijn van Bosteels

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Monte Cristo

Monte Cristo is een Gerstewijn met 11,5% alcohol. Monte Cristo wordt gebrouwen door Bierbrouwerij Bosteels in Buggenhout.

Monte Cristo speciaalbier van Brouwerij Bosteels
Monte Cristo logo

Eigenschappen

Monte Cristo is het vierde bier van Brouwerij Bosteels uit België. Het bier werd in 2019, zeventien jaar na de laatste introductie van een nieuw bier, gelanceerd.

Smaak & Omschrijving

Monte Cristo is een donker speciaalbier, zacht met een complex karakter. Aan de basis van zijn unieke smaak en kleur ligt een mix van vier mouten. Het fundament wordt gevormd door gerst en tarwe. Dankzij de toevoeging van gekaramelliseerde en gebrande mout krijgt Monte Cristo zijn mysterieuze diepbruine kleur met robijnrode tinten en gebalanceerde, volle smaak. Wie bewust proeft, ontwaart zelfs subtiele hazelnoot en chocoladetoetsen.

Om de perfecte receptuur te bereiken hebben de brouwers van Bosteels vijf jaar gewerkt. Eind 2019 waren zij tevreden en lanceerden zij de gerstewijn. Het hele specifieke aan dit bier schuilt in de rijping op eik en sherry. Het bier rijpt namelijk 11 weken op eikenhouten sherryvaten, waardoor het een complex bier is. 

Reviews

Nog geen reviews voor Monte Cristo.
Wat vind jij van dit bier?

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl