Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlands Kampioenschap der Biersommeliers 2018

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Nederlands kampioenschap der biersommeliers

Nederlands Kampioenschap der Biersommeliers

19 juni 2018 om 09:37

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers houdt op 2 juli voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap der Biersommeliers. Dat gebeurt bij Brouwerij Oproer in Utrecht.

Bier proeven als biersommelier

Nederlandse Biersommeliers

Nederlands Gilde der BiersommeliersUitsluitend gediplomeerde Biersommeliers uit Nederland kunnen hier aan meedoen. De deelnemers worden getest op het herkennen van smaakafwijkingen in bier, het herkennen van verschillende bierstijlen en hun theoretische kennis. ’s Middags, vanaf 14:00 uur, wordt het presentatievermogen van de finalisten door een jury beoordeeld.

Hierbij is ook publiek en pers welkom. Inzet is de titel Nederlands kampioen. Hij of zij mag met de winnaars van zilver en brons ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Italië in 2019.

Professionele bierproevers sinds 2013

Sinds 2013 zijn er gediplomeerde Biersommeliers in Nederland te vinden, een groep die nog klein is maar gestaag groeit. Inmiddels staat de teller op meer dan 150 specialisten die zich zo mogen noemen. In mei 2017 werd het Nederlands Gilde der Biersommeliers opgericht. 

Deze Biersommeliers zijn werkzaam in of voor brouwerijen, de horeca, de meer gespecialiseerde slijterijen en werken in loondienst of als zelfstandige. Een bierkaart opstellen, advies geven over koken met bier, bierevenementen organiseren en cursussen/seminars geven zijn enkele van de activiteiten die door hen uitgevoerd worden. Sinds 2017 zijn zij verenigd in genoemd gilde.

NK Biersommeliers 2018

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties