Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse glutenvrije Mongozo wint prijs

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse glutenvrije Mongozo wint prijs

17 augustus 2015 om 16:00

Het Nederlandse Mongozo heeft op ’s werelds grootste prestigieuze bierwedstrijd goud gewonnen met het witbier Mongozo Buckwheat White.

Al drie jaar op rij won het pils goud op de World Beer Awards in London. Daar komt nu ook een gouden medaille bij voor het onlangs geïntroduceerde glutenvrije witbier.

Mongozo beer
Mongozo Buckwheat White
Mongozo Buckwheat White

Jan Fleurkens, Directeur Mongozo: “We hebben goud voor ons nieuw geïntroduceerde glutenvrije witbier Mongozo Buckwheat White!

Ieder jaar kijk ik weer met grote spanning uit naar de uitslagen van de World Beer Awards in London. De bierwedstrijden gelden als de belangrijkste wereldwijde graadmeter voor je bier. Een geweldige beloning met goud! Door de introductie van het eerste glutenvrije bier ter wereld hebben wij veel kennis en expertise in huis dat we jaarlijks gebruiken om onze bieren verder te verbeteren. Het pils en witbier smaken daarom als bieren met gluten en hebben bovendien een biologische en Max Havelaar Fairtrade certificering.”

Glutenvrij

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 100 mensen coeliakie heeft. Dit betekent een intolerantie voor gluten. 15.000 mensen in Nederland zijn lid van de Coeliakie vereniging. Ook zijn er steeds meer mensen die streven naar glutenvrije voeding.

Lees ook

Het brouwproces van een glutenvrij bier kan op verschillende manieren plaatsvinden. Een uitdaging is om de smaak als een echt pils of witbier te behouden. In het brouwproces van Mongozo pilsener en Buckwheat White worden de gluten op een speciale wijze uit het bier verwijderd. Het bier wordt vervolgens gecontroleerd op gluten door een gerenommeerd laboratorium. Het gaat alleen de markt op als er minder dan 10 PPM in het bier aanwezig is en daarmee dus glutenvrij gelabeld wordt.

Mongozo Buckwheat White Mongozo Buckwheat Whit flesje en gevuld glas

Het bier smaakt als een witbier. Een fruitig, fris aroma met kruidige tonen, een milde hopsmaak en een zachte, ronde afdronk met een licht zuurtje. Het is alleen niet met tarwe gebrouwen zoals gebruikelijk is bij een witbier maar met boekweit. Mongozo Buckwheat White is naast boekweit gebrouwen met gerstemout, rijst, hop en kruiden waaronder koriander en sinaasappelschillen. Het bier bevat 4,8% volume alcohol.

Over Mongozo

Mongozo bestaat sinds 1994. In september 2010 is Mongozo Premium Pilsener op de markt geïntroduceerd. Dit pils won in 2012 voor het eerst en heeft al drie jaar op rij de World Beer Award gewonnen voor beste glutenvrije pils.

Na jaren van ontwikkeling is daar in november 2014 een witbier aan toegevoegd. Naast deze twee bieren bestaat het assortiment ook uit de exotische biersmaken: Mango, Banaan, Kokosnoot en Palmnut. Vijf van de zes bieren zijn Fairtrade gecertificeerd en herkenbaar aan het Max Havelaar keurmerk op het etiket. De ingrediënten en traditionele recepturen zijn natuurlijk en afkomstig uit exotische culturen. Alle bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.

Cookie instellingen