Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Negende trappistenbrouwerij ter wereld is Nederlands

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Negende trappistenbrouwerij ter wereld is Nederlands

25 oktober 2012 om 11:30

Trappistenabdij Maria Toevlucht in Zundert begint deze week met de bouw van de tweede trappistenbrouwerij in Nederland en hiermee tevens de negende trappistenbrouwerij ter wereld!

Trappistenbier

De Kievit

De brouwerij zal waarschijnlijk haar deuren openen aan het einde van de zomer in 2013 en gaat "De Kievit" heten. Deze naam heeft een symbolische betekenis voor de abdij. Abt Daniël: "Hiermee sluiten we aan op de agrarische traditie van onze gemeenschap. Op de plaats van de abdij stond namelijk vroeger boerderij De Kievit. Die was meer dan een eeuw aan onze abdij verbonden. Wij zien het brouwen van bier als een natuurlijke voortzetting van die agrarische oorsprong.” Zoals bij alle trappistenbrouwerijen is winst maken niet het doel van het brouwproces.

Lees ook

Trappistenbier

De abdij Maria Toevlucht behoort tot de Orde van de Cisterciënzers van de Stricte Observantie, ook wel Trappisten genoemd. Daarom mag het bier dat straks in De Kievit gebrouwen wordt, trappistenbier genoemd worden. En dat is heel bijzonder, wereldwijd zijn er namelijk maar negen trappistenbrouwerijen.

Authentic Trappist Product

De andere acht trappistenbiermerken die het logo "Authentic Trappist Product" voeren zijn Orval, Rochefort, Westmalle, Westvleteren, Achel, Chimay (allen uit België), Engelszell (Oostenrijk) en ons eigen La Trappe.

Voordat De Kievit haar bier trappistenbier mag dopen, zal er eerst aan enkele regels moeten worden voldoen: het bier moet binnen de abdij gebrouwen worden en het brouwproces moet onder toezicht van de monniken staan. Hierna kan de erkenning aangevraagd worden.

Cookie instellingen