Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Achel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Achel

Achel is een trappisten bier van brouwerij de Achelse kluis uit België.

Achel

Achtergrond Informatie

Achel bieren worden gebrouwen door Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis in Hamont-Achel. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Achel bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

De Achelse brouwerij brouwt heden zes bieren: Achel 5 Blond en Achel 5 Bruin zijn alleen op tap verkrijgbaar in de abdij zelf. Achel 8 Blond en Achel 8 Bruin zijn alleen op fles verkrijgbaar, zowel in flesjes van 33 cl als in magnumflessen van 75 cl. Verder is er nog Achel Extra Bruin (9,5%) en sinds 2010 Achel Extra Blond (9,5%), beide enkel afgevuld in flessen van 75 cl.

Alle Achel merken

 • Achel blond - Blond - 8%

  Aroma en smaak: hoppig aroma met héél lichte karameltoets, beetje gist, en een aangename hopbittere toets. Een écht trappistenbier. Velen vallen voor zijn verfijnde volle smaak.

 • Achel bruin - Dubbel - 8%

  een stevige body, moutzoet, karamel, fruitig (rozijntjes, banaan, vijgen) aangename hopbittere toets. Een écht trappistenbier.

 • Achel bruin extra - Ale - 8%

  De smaak van Achelse Kluis Extra Bruin is zacht en begint moutig maar gaat al snel over in een zoete hoppigheid.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Achel

 • Achelse Kluis verkocht en verliest merknaam Trappist

  De Trappistengemeenschap van Westmalle en ondernemer Jan Tormans hebben een akkoord bereikt over de verkoop van de Achelse Kluis. Hiermee verliest het bier de geregistreerde merknaam Trappist, maar er zijn mooie plannen voor het biermerk.

  27 jan 2023 bij Nieuws

 • Achel niet langer erkend als authentiek Trappistenbier

  Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis is niet langer erkend als trappistenbrouwerij. Aangezien er geen paters meer aanwezig zijn verliest De Kluis het ATP label. 

  21 jan 2021 bij Nieuws

 • Zie alle Achel nieuwsberichten.

  Cookie instellingen