Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Achel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Achel

Achel is een trappisten bier van brouwerij de Achelse kluis uit België.

Achel
achel bruin extra
Achel blond

Achtergrond Informatie

Achel bieren worden gebrouwen door Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis in Hamont-Achel. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Achel bekend. Bekijk de bieren in onderstaande overzicht.

De Achelse brouwerij brouwt heden zes bieren: Achel 5 Blond en Achel 5 Bruin zijn alleen op tap verkrijgbaar in de abdij zelf. Achel 8 Blond en Achel 8 Bruin zijn alleen op fles verkrijgbaar, zowel in flesjes van 33 cl als in magnumflessen van 75 cl. Verder is er nog Achel Extra Bruin (9,5%) en sinds 2010 Achel Extra Blond (9,5%), beide enkel afgevuld in flessen van 75 cl.

Alle Achel merken

  • Achel blond - Tripel - 8%

    Aroma en smaak: hoppig aroma met héél lichte karameltoets, beetje gist, en een aangename hopbittere toets. Een écht trappistenbier. Velen vallen voor zijn verfijnde volle smaak.

  • Achel bruin - Dubbel - 8%

    een stevige body, moutzoet, karamel, fruitig (rozijntjes, banaan, vijgen) aangename hopbittere toets. Een écht trappistenbier.

  • Achel bruin extra - Ale - 8%

    De smaak van Achelse Kluis Extra Bruin is zacht en begint moutig maar gaat al snel over in een zoete hoppigheid.

Bekijk alle biermerken.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 06-08-2017 om 10:52:05

Goudblond en troebel door de nagisting. Met een stevige kraag die zich goed aan het glas hecht. Opvallend grote bellen.De geur is wat licht zurig, citrusachtig. Drinkend doet het aan tarwebier denken. Zit de nodige fruitigheid in opgesloten. Met een zekere prikkeling in de keel. Waarna de zure fruitigheid in de mond achter blijft. Toch ervaar je een wat plakkerige achtergrond, die op een gegeven moment behoorlijk afbreuk doet aan het smaakgevoel. Wordt wat melig van karakter. Is door de dominante smaak niet makkelijk doordrinkbaar. Daardoor ook behoorlijk zwaar. Een tijdje later ervaar je nog de smaak. Maar is door de papperigheid niet echt bekoorlijk. Had er meer van verwacht; is gewoon een tegenvaller.

spiering (gast) op 15-06-2015 om 09:14:16

goeie

Zie meer reacties

Zie minder reacties