Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Chimay

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Chimay

Chimay is een Belgisch trappistenbier dat gebrouwen wordt door de Abdij Notre-Dame de Scourmont

Chimay flesje
Chimay Dorée
foto van chimay blauw (dubbel)

Achtergrond Informatie

Chimay bieren worden gebrouwen door Abdij Notre-Dame de Scourmont in Baileux. Er zijn op dit moment 4 biermerken van Chimay bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Het Chimay bier wordt al sinds 1862 gebrouwen en toen de tijd brachten de paters de leveringen zelf rond. Ze deden te voet aan huis-aan-huislevering. Tegenwoordig wordt het bier binnen de abdij gebrouwen. Het aftappen van de flessen gebeurt in Baileux, een dorp tussen de abdij en de stad Chimay. 

Alle Chimay merken

 • Chimay Blauw - Gerstewijn - 9%

  Blauwe Chimay heeft een geur van pruimen en suiker met een lichtelijk aroma van alcohol. Het bier smaakt licht bitter met noten van donkerfruit en mout met een langdurige intense afdronk.

 • Chimay Dorée - Blond - 4,8%

  Chimay Dorée is zacht en romig van smaak. Dit trappistenbier bevat heerlijke kruidigheid van koriander. De fruitigheid van gedroogde vruchten en meloen van het bier maken het geheel af.

 • Chimay Dubbel - Dubbel - 7%

  Het bier heeft een licht fruitige abrikozengeur. De smaak is te omschrijven als zijdezacht  met een lichte bittere noot. De schuimkraag is stevig en romig.

 • Chimay Tripel - Tripel - 8%

  De combinatie van verse hop en gist benadrukt de ietwat bittere smaak met een fruitige toets van muskaatdruiven, rozijnen en zelfs rijpe appels. De schuimkraag is fijn en sneeuwig.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Chimay

 • Mitra bier van de maand april: Chimay Dorée

  Mitra bier van de maand april: Chimay Dorée

  De Chimay Dorée uit België is het bier van de maand april bij Mitra. Een trappistenbier met een alcoholpercentage van 4.8% met een zachte en volle smaak.

  16 apr 2019 bij Nieuws

 • Chimay Blauw met een kaasje

  ABT bier van de maand januari: Chimay Blauw

  Chimay Blauw (ook wel Chimay Grande Reserve) is het ABT bier van de maand januari. Het is deze maand te proeven in alle ABT cafés. Chimay Blauw bevat 9% alcohol en is het zwaarste bier van Chimay.

  4 jan 2016 bij Nieuws

 • Zie alle nieuwsberichten.