Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brand Saison voortgekomen uit brouwwedstrijd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw Brand bier: Saison

01 maart 2016 om 15:27

Brand bier komt met een nieuw speciaalbier: Brand Saison.

Dit bier is ontstaan door de jaarlijkse Brand brouwwedstrijd die dit jaar werd gewonnen door Bart Engel.

Lancering Brand Saison
Brand logo
Brand saison

Brand en thuisbrouwer Bart Engel presenteren het nieuwste speciaalbier uit de Brand Bierbrouwerij: Brand Saison.

Ontstaan Brand Saison

De Saison – een droog bier met een frisse en citrusfruitige smaak  – is gebrouwen volgens het recept waarmee Bart Engel tot winnaar werd uitgeroepen van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2015. Vanavond kwamen bierliefhebbers bijeen om de eerste slok te vieren in ’t Oude Raadhuis in Eemnes. 

Bart Engel bij Brand met zijn SaisonBart Engel won in het voorjaar van 2015 de vierde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Bart mocht zijn winnende Saison samen met de meesterbrouwers van Brand op de brouwerij in Wijlre brouwen. Hiermee sloot hij zich aan bij het illustere gezelschap van eerdere winnaars als Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Zwaar Blond) en Jeroen Free (IPA). Trots kijkt Bart toe hoe de in groten getale opgekomen bierliefhebbers zijn Saison voor het eerst proeven.

“Het thuis brouwen van bier is enorm in opkomst en dat de jury mijn Saison uit de vele inzendingen als beste verkoos van de Bierbrouwwedstrijd in 2015 is heel bijzonder. Dat het straks in heel Nederland verkrijgbaar is, zorgt voor gezonde spanning. Ik ben natuurlijk razend benieuwd naar de reacties!” 

Marc Scholten, marketing manager Brand Bier: “De Saison van Bart past perfect bij de tien mooie bieren van Brand. Het is een doordrinkbaar, dorstlessend, citrusfruitig en droog bier. Bijzonder is dat er onder meer spelt en Europese hopsoorten is gewerkt. Het is daarnaast zeer toegankelijk en perfect in balans. Met recht dé winnaar van de Bierbrouwwedstrijd 2015.” 

Brand Saison is voorlopig verkrijgbaar bij de Brand proeflokalen en vlak daarna ook in andere horecagelegenheden. Vanaf half maart kan Brand Saison worden gekocht bij de slijterijen en supermarkten.

De Brand Bierbrouwwedstrijd

Brand BierbrouwwedstrijdOok dit jaar hebben Brand Bier en Bier Consumenten Vereniging PINT de thuisbrouwers van Nederland uitgedaagd in de vijfde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Dit jaar staat volledig in het teken van het brouwen van de beste Porter. Thuisbrouwers kunnen zich tot 1 april 2016 inschrijven op www.pint.nl (minimum leeftijd is 18 jaar). De winnaar van deze wedstrijd mag in Wijlre, samen met de meesterbrouwers van Brand, zijn of haar bier brouwen. 

Lees ook

Over Saison

Brand vroeg de thuisbrouwers welk bier zij graag zouden willen brouwen voor de editie in 2015. Een Saison bleek favoriet. Saison is een van oorsprong Belgisch bier uit de Hainaut regio van Wallonië. Saison is één van ’s werelds droogste en meest dorstlessende biertypes en wordt nu wereldwijd gezien als een biertype waar brouwers hun creativiteit op kunnen loslaten. Saison is daarmee een mooie toevoeging aan het aanbod van speciaalbieren van Brand.

Bronnen: Heineken / Entree