Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe bier hotspot in Antwerpen | Seefbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe bier hotspot in Antwerpen

23 januari 2019 om 13:47

Antwerpen is sinds kort een unieke bierbelevenis rijker! Een plek uniek in Antwerpen, uniek in België. De Antwerpse Brouw Compagnie bouwde er een nieuwe brouwerij en 'Kaffee'. 

Antwerpse Brouw Compagnie binnen
Seef Nonkel Pater logo
Antwerpse Super Cadix

Noorderpershuis

In het Noorderpershuis - een historisch havengebouw, beschermd als monument - bouwde de Antwerpse Brouw Compagnie een volledig nieuwe brouwerij en maakte er een unieke bierplek van, dit op loopafstand van het populaire MAS-museum op het Eilandje in het centrum van Antwerpen.

Antwerpse Brouw Compagnie

De Antwerpse Brouw Compagnie is dé lokale en volledig onafhankelijke brouwerij van Antwerpen. Gestart door en volledig in handen van bierliefhebbers. Als brouwer van het legendarische Seefbier, erkend als streekproduct en officieel bier van de stad, (tevens een van de meest bekroonde Belgische bieren met onder andere 7x de titel ‘World’s Best’ op de meest prestigieuze internationale bierwedstrijden) geniet de brouwerij een topreputatie.

Seef Bier

Maar ook de andere bieren vielen meermaals in de prijzen met onder andere Country’s Best voor Super Cadix en World’s Best Pale Ale voor Bootje’s Bier. De nieuwe brouwerij is het thuis van al deze topbieren.

Bier en brouwen ontdekken

De brouwerij wil niet alleen Antwerpen terug op de bierkaart zetten, maar mensen ook alle facetten van bier en brouwen laten ontdekken. Daarom is de brouwerij ook vrij toegankelijk voor bezoekers.

Lees ook

Proeflokaal Antwerpse Brouw Compagnie In het elf meter hoge geklasseerde gebouw kom je in het Brouwerij Kaffee terecht, dat zich te midden van de actieve brouwerij bevindt. De hypermoderne brouwzaal, met brouwketels van 4000 liter per brouwsel - staan net achter de bar. Terwijl de brouwers het volgende bier brouwen, proef je in het Kaffee de verschillende bieren van de brouwerij. Sommige zelfs enkel alleen hier te verkrijgen. Aan de andere kant staan de negen meter hoge gistingstanks.

Terwijl je een hapje eet of geniet van de verschillende bieren heb je uniek zicht op de werking van de brouwerij. Dit maakt de plek werkelijk uniek: nergens wordt je als bezoeker van zo dichtbij ondergedompeld in de wereld van een échte actieve brouwerij.

Rondleiding

Seef Taps Wil je meer weten over bier brouwen en de bieren van de Antwerpse Brouw Compagnie, dan kan je een rondleiding boeken met gids. In de persoonlijke rondleiding legt de gids je alles uit over het brouwen van bier en neemt je mee door de brouwerij.

Proeflokaal

In het Brouwerij Kaffee vinden regelmatig liveoptredens, evenementen en Stand Up Comedy avonden plaats. Het binnenplein wordt tijdens de zomermaanden omgetoverd tot een prachtige biergarten met een pizzaoven en barbecues.

Kortom, een unieke plek en een must see in hartje Antwerpen! Bekijk de website van Seef Bier voor meer informatie. 

Antwerpse Brouw Compagnie

Cookie instellingen