Antwerpse Brouw Compagnie

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Indiestraat 21
Postcode
2000
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (7 jaar actief)
Opgericht in
2012
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Antwerpse Brouw Compagnie

Antwerpse Brouw Compagnie in het nieuws

Nieuwe bier hotspot in Antwerpen

Mitra bier van de maand september 2018

Samen brouwen met de Antwerpse Brouw Compagnie

Achtergrond informatie

De Antwerpse Brouw Compagnie is brouwerij opgericht in 2012 met het motto om een bijzondere onafhankelijke brouwerij te zijn zoals de brouwerijen vroeger. Vroeger had de stad Antwerpen veel verschillende kleine onafhankelijke brouwerijen met vaak elk hun eigen specialiteit.

Maar sinds de opkomst van de mega brouwerijen zijn brouwerijen in Antwerpen of gesloten of overgenomen door grote firma's. Een vergeten bier dat door deze brouwerij nieuw leven in is geblazen is het seefbier. Dit bier werd een lange tijd niet meer gebrouwen wegens de opkomst van het goedkopere pils

Ontstaan Antwerpse Brouw Compagnie

Opgericht in 2012, startte de brouwerij met het terugbrengen van Seefbier, hét historische bier van de Stad Antwerpen. Met roots tot begin 1600, is Seefbier één van de oudste bieren van België, en was het eeuwen lang hét bier van de Antwerpenaar.

Het was zo populair dat de Antwerpse wijk ‘Seefhoek’ er zelfs naar genoemd werd. Met de opkomst van grote industriële brouwerijen, en ten gevolge van WOI verdwenen de kleine artisanale brouwerijen, en met hen het Antwerpse Seefbier. Lange tijd werd ook het recept verloren gewaand. Bijna een eeuw later besloten bierliefhebbers op zoek te gaan naar het oorspronkelijke recept.

Na een zoektocht van 3 jaar - langs archieven, oude brouw families en brouw-literatuur - werd uiteindelijk het originele recept teruggevonden in een brouwerij archief en kwam dit unieke stukje Belgisch drinkbaar erfgoed terug tot leven.

Bierliefhebbers van over de hele wereld omarmden het bier en Seefbier legde de basis voor de start van de nieuwe brouwerij. En zo had Antwerpen niet alleen zijn originele historische streekbier terug. Met de steun van meer dan 1000 crowdfunders werd de brouwerij gebouwd en zo kreeg Antwerpen na lange tijd terug zijn eigen lokale onafhankelijke brouwerij.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.