Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe technologie weet precies hoe dronken je bent

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe technologie weet precies hoe dronken je bent

01 februari 2017 om 13:15

Jaarlijks kruipen veel te veel mensen achter het stuur terwijl ze alcohol hebben gedronken.

Onderzoekers hopen dat getal drastisch naar beneden te halen door de komst van een speciale app. 

Nieuwe technologie weet precies hoe dronken je bent

Amerikaanse onderzoekers ontwikkelen een app die op basis van je bewegingen bepaalt of je nog achter het stuur mag kruipen. De app gaat AlcoGait heten en hij waarschuwt je wanneer je een glaasje te veel op hebt.

Het idee voor de app komt niet uit de lucht vallen. In 2015 kropen 121 miljoen Amerikanen achter het stuur met alcohol in hun lichaam.

alcohol maakt overmoedig

Als mensen teveel alcohol drinken worden zei vaak overmoedig en wordt er vaak gedacht dat ze nog achter het stuur kunnen kruipen. Volgens onderzoekers pakken mensen eerder een taxi als zwart op wit op hun telefoon staat dat zei niet meer mogen rijden.

Aangezien iedereen een gps-functie op zijn of haar telefoon heeft is het ook mogelijk dat de app automatisch een taxi besteld wanneer dat nodig is. 

Wellicht kan de app ook dit soort pijnlijke biermomenten voorkomen?!

Lees ook

Alcohol op achter het stuur

De alcohol-enkelband

Niet alleen in het verkeer gebeuren veel ongelukken door alcohol. Er worden ook veel misdrijven gepleegd waarbij alcohol in het spel is. Met behulp van een speciale alcohol enkelband wil justitie kijken of zij alcoholmisbruik kunnen terugdringen.

Per jaar krijgen rond de 500 mensen een alcoholverbod opgelegd. Het OM wil graag weten of dit middel geschikt is om een alcoholverbod te controleren.