Oedipus speciaalbier

Oedipus & BrewDog collab

Oedipus Brewing uit Amsterdam zal op 16 maart een samenwerkingsbier lanceren met BrewDog. In het proeflokaal van Oedipus wordt op die 'Fresh Beer Friday' het collab speciaalbier gelanceerd. 

02 maart 2018 om 16:30


Oedipus & BrewDog

Oedipus is een samenwerking aangegaan met de Schotse 'Craft Brewery' BrewDog. Ze hebben samen een India Pale Lager met Nelson Sauvin hop (5,5% alc.) gebrouwen. Deze bijzondere collab heeft de naam Neverland.

Neverland speciaalbier

Het is een bier met een eenvoudige pilsmoutbasis, gefermenteerd met een lager giststam. Het is fris en droog en laat de hop daardoor echt schitteren. Centennial werd als de dominante hopvariëteit gebruikt en er werd Citra en Nelson Sauvin toegevoegd als droge hop.

Het resultaat: een palet van grasachtige, dennenachtige tonen met toetsen van limoen en zwarte bessen in de mond, allemaal rustend op een geroosterde, karamel ruggengraat.

Lees ook

BrewDog als inspiratie voor Oedipus

Toen de mannen van Oedipus zelf nog in bierbars werkten, was Brewdog een van hun grote inspirators. Er was bewondering voor hun hoppy brouwsels en hun innovatieve kijk op het brouwen. Voor deze samenwerking wilde Oedipus deze mooie (hoppy) herinneringen laten herleven, maar op een subtiele, moderne verfrissende manier.

Tijdens de officiële lancering op 16 maart is er een meet & greet met de brouwers, muziek van Kimchi Radio en een speciale 'Great Big Little Panther' burger door The Beef Chief. Bezoek de eventpagina op Facebook voor meer info.

Oedipus collab met BrewDog: Neverland

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Hertog Jan Tripel

Joris onderzoekt abdijbieren
Joris Vermeer onderzoekt in deze korte documentaire de abdijbieren van Hertog Jan. Wat is de herkomst van dit bier en hoe zijn de Hertog Jan abdijbieren qua smaak?

Meer reclames van Hertog Jan Tripel